Managerii de cartiere inventați de Fritz sunt plătiți în continuare de primărie, deși concursul prin care au fost angajați a fost suspendat de judecători!

Managerii de cartiere inventați de Fritz sunt plătiți în continuare de primărie, deși concursul prin care au fost angajați a fost suspendat de judecători!

Suspendarea de către instanța de judecată a organigramei gândite de către Dominic Fritz și oamenii săi pare să nu fi avut nici un efect în Primăria Municipiului Timișoara (PMT). Asta este concluzia pe care am tras-o după ce am intrat în posesia unui document datat 2 august 2022, din care reiese că angajații Serviciului Guvernanță Participativă și Management Cartiere lucrează de zor, șapte dintre aceștia solicitând plata orelor suplimentare efectuate în cursul lunii iulie.

 

Toate bune și frumoase, doar că respectivii manageri de cartiere nu prea aveau cum să lucreze cu așa spor în luna iulie, din moment ce concursul în urma căruia aceștia au fost angajați se regăsește, alături de noua organigramă (adoptată prin HCL 90/2022), printre actele administrative a căror executare a fost suspendată prin hotărârea nr. 433 pronunțată în 18 mai 2022 de Tribunalul Timiș.

Este adevărat că PMT a atacat hotărârea instanței de fond cu recurs la Curtea de Apel Timișoara, dar la fel de adevărat este și că suspendarea decisă de tribunal este executorie de drept până la momentul soluționării recursului. Cu alte cuvinte, hotărârea Tribunalului Timiș trebuia pusă instantaneu în aplicare, iar organigrama primăriei ar fi trebuit să rămână, deocamdată, cea stabilită prin HCL 263/7.07.2020, adică cea dinainte de câștigarea alegerilor de către Dominic Fritz.

O organigramă care, evident, nu cuprindea managerii de cartiere care, în plină caniculă, au prestat ore suplimentare…

Dorind să aflăm cum de noii campioni ai legalității și transparenței din Primăria Timișoara își permit să nu respecte hotărârile judecătorești, am contactat-o, telefonic, pe Lăcrămioara Condea, consilier în cadrul departamentului de relații cu presa din PMT. Când a auzit subiectul, doamna respectivă ne-a rugat să-l contactăm pe Bogdan Marta, consilierul pe comunicare al primarului Dominic Fritz.

Zis și făcut. L-am contactat telefonic pe Bogdan Marta și, pentru că nu ne-a răspuns, i-am trimis, pe WhatsApp, două întrebări: “1. Cum se explică faptul că, deși HCL 90/2022 a fost suspendată în instanță, dispozițiile prin care au fost numiți managerii de cartiere sunt încă valabile, iar Serviciul Guvernanță Participativă și Management Cartiere funcționează în continuare în baza respectivei HCL? 2. Pentru câte persoane au fost emise dispoziții în baza HCL 90/2022 și câte primesc încă salariu pentru activitățile prestate în baza ROF (n.r.- regulament de organizare și funcționare) suspendat?

În loc să lămurească misterul, fostul jurnalist Bogdan Marta ne-a transmis laconic, printr-un mesaj pe WhatsApp: “Te rog transmite întrebările la biroul de comunicare”.

Ping-pong-ul pus la cale în primăria cu pereți de sticlă a continuat, pentru că, după ce am revenit la departamentul de relații cu presa, cu aceleași întrebări, doamna Condea ne-a redirecționat, tot printr-un mesaj pe WhatsApp: “Vă rugăm să transmiteți solicitarea de informații în baza Legii 544, pe adresa [email protected]”.

CITEȘTE ȘI: Sentință în procesul de la Primăria Lugoj. Ce se întâmplă cu Claudiu Buciu

Doar că noi deja trimisesem verbal solicitarea de informații, așa cum spune chiar Legea 544/2001 la art. 8, alin. 5: “Informațiile de interes public solicitate verbal de către mijloacele de informare în masă vor fi comunicate, de regulă, imediat sau în cel mult 24 de ore”. Iar noi am așteptat nu 24, ci 48 de ore, iar răspunsul tot nu a venit. Cam așa stau lucrurile în primăria cu pereți de sticlă…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Managerii de cartiere inventați de Fritz sunt plătiți în continuare de primărie, deși concursul prin care au fost angajați a fost suspendat de judecători!

 1. Pina va plati „musiu” din buzunarul propriu toate salariile respective, pe toate lunile, il doare in cot de instanta !
  Ca nu e prima data !
  Altfel de politica ????

 2. renasterea minte. Exista un nou HCL cu ogranigrama. In vigoare. Nesuspendat. Dar ma indoiesc ca un moderator va da liber acestui comentariu. Nu-i nimic. Avem unde sa scriem fara sa fim cenzurati…

 3. @Radu

  „… iar linkul de mai sus este catre HCL in vigoare”? Radu, linkul dat de tine duce la HCLT 237/2021, suspendata anul trecut de judecatori… Probabil ai lipsit din Timisoara in ultima vreme si n-ai aflat ca ambele organigrame propuse de Dominic Fritz au fost suspendate de instanta de judecata.
  Asadar, nu eu mint, ci tu habar n-ai pe ce lume te afli 🙂
  „Ne considerati pe toti idioti?”… Da-ti singur raspunsul 🙂

Lasă un răspuns