Un nou început pentru Politehnica Timișoara. „Avem o conducere sută la sută din Banat, trebuie să ne întoarcem la rădăcini”

Un nou început pentru Politehnica Timișoara. "Avem o conducere sută la sută din Banat, trebuie să ne întoarcem la rădăcini"

Aflată într-o situație dificilă din punct de vedere sportiv, Politehnica Timișoara caută soluții pentru a ieși din impas. Primii pași au fost deja făcuți, Octavian Benga înlocuindu-l recent pe Bogdan Andone, iar astăzi au fost anunțate schimbări importante și la nivelul conducerii clubului alb-violet.

Ovidiu Cuc a devenit președinte executiv, iar Doru Plăvițu a preluat funcția de director general. Cei doi au sarcini clare de care se vor ocupa pentru bunul mers al Politehnicii. La fel și fostul președinte Viorel Șerban, care va ocupa de-acum înainte postul de administrator al societății pe acțiuni. La evenimentul de astăzi au mai fost prezenți Dușan Filipaș, membru în Consiliul de Administrație, și antrenorul Octavian Benga.

Sunt un fiu al Timișoarei, un produs al Politehnicii. A venit momentul să dau înapoi clubului experiența acumulată și cunoștințele dobândite. Le mulțumesc celor din Consiliul de Administrație pentru șansa oferită, vreau să duc Politehnica acolo unde merită. Vrem să continuăm cu persoane din Timișoara, oneste și corecte. Voi fi în fiecare zi alături de antrenor, mă voi implica total.

Vrem să aducem tineri care în ultima perioadă nu au mai fost atrași atât de mult de Politehnica Timișoara, care este cel mai important brand al Banatului. Orice jucător al Politehnicii se gândește să ajungă în viitor în staff-ul de conducere al clubului, la fel s-a întâmplat și cu mine. Obiectivul prioritar este salvarea echipei, menținerea în liga a doua„, a declarat Ovidiu Cuc, care va va avea atribuții în ceea ce privește echipa de seniori, unde va alături de Octavian Benga.

Doru Plăvițu va acoperi partea tehnică, cu accent pe scouting. Se va ocupa și de programul Banat 10+, prin care se dorește atragerea unor cluburi partenere.

Am activat foarte mulți ani în România, până în 1989. Am asimilat nu doar experiența necesară, ci și cea dobândită în Germania, unde am trăit alături de familie. Mulțumesc Consiliului de Administrație pentru această numire. Vrem să revitalizăm Politehnica Timișoara, să creăm o maturitate profesională și în fotbal. Vom avea un proiect prin care vom monitoriza jucători pe care dorim să-i promovăm la echipa de seniori. Avem un drum lung pe care îl vom parcurge împreună. Este o onoare pentru mine să lucrez cu oameni de asemenea calitate„, a precizat Doru Plăvițu.

Dușan Filipaș a adus completări: „Vrem să pătrundem până în ultimele comune din Banat, acesta este rolul proiectului Banat 10+. Vrem totodată să imprimăm un singur mod de joc, de la U12 până la echipa mare. Doru Plăvițu va superviza academia, va aduce ceea ce se practică astăzi în Germania și va crea condițiile adecvate pentru prima echipă.

Focusul lui Ovidiu Cuc va fi echipa de seniori, alături de Octavian Benga, pentru a corecta și a găsi soluții pentru acest sezon – marketing, comunicare, financiar și secretariat. Timișoara trebuie să îmbrace din nou tricoul alb-violet. Astfel de oameni există, însă din păcate nu se mai identifică cu abordările din ultima perioadă de la acest club. Trebuie ca ei să simtă că fac parte din acest club, este datoria noastră să-i aducem înapoi lângă Poli.

Avem o conducere sută la sută din Banat, trebuie să ne întoarcem la rădăcini. Clubul a fost și va fi în continuare al tuturor bănățenilor. Druckeria a făcut un lucru extraordinar în ultima perioadă, unii băieți de acolo s-au dedicat total. Este nevoie ca ei să fie alături de Poli pe stadion„.

Antrenorul Octavian Benga a spus următoarele: „Mă bucur că Ovidiu și Doru s-au alăturat clubului Poli, pentru că avem nevoie de bănățeni în conducere. Este o echipă iubită și în Banatul de câmpie, și în cel munte. Avem nevoie de oameni care nu vin neapărat pentru interese materiale. Trebuie să fim alături și în momente grele, nu doar atunci când este bine și sunt bani. Cei care se ocupă de acest club încearcă să-l refacă. Îmi doresc să rămân cât mai mult timp în acest club, nu neapărat ca antrenor.

Lumea este flămândă de performanță, însă trebuie luat totul treptat, cu răbdare. Nimic nu este întâmplător, nu vreau să critic, însă multe lucruri nu au fost în regulă până acum. Nu credeam că unele lucruri pot exista la o echipă de fotbal, de aceea rezultatele nu sunt întâmplătoare. Mă refer la lucruri care nu sunt comune cu marea performanță. Nu există jumătăți de măsură în ceea ce înseamnă marea performanță. S-a dus și mai mult în jos ceea ce nu era în regulă la primul meu mandat, însă lucrurile pot fi corectate.

Vom lucra în forță, altfel nu vom progresa. Trebuie să existe o unitate. Într-un timp foarte scurt am vorbit cu toți polii de putere din jurul echipei. Dacă unul va trage în stânga și altul în dreapta, treaba nu va merge. Cred că este un moment zero. Efectele nu vor fi imediate„.

CITEŞTE ŞI: Moment istoric. Timișorenii, primii sportivi români calificați la International Cup of Padel Clubs 2022

Benga a vorbit și despre meciul din deplasare cu CSA Steaua București, programat sâmbătă, de la ora 11: „CSA Steaua este o echipă foarte bună, cu suporteri mulți, un brand al fotbalului românesc. Sper să-i motivez pe jucători pentru acest meci și să nu mai facem cadouri. Le-am spus băieților să treacă peste presiune. Învingător este cel care nu cedează în momentele grele. Așteptăm cu nerăbdare această partidă, vreau să văd cum reacționează jucătorii în momente critice. Aștept ca ei să aibă o reacție bună. În fiecare zi apare câte o problemă în infirmerie. Lista este lungă, în total sunt accidentați opt sau zece jucători, vor rămâne în jur de 12 jucători disponibili„.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Un nou început pentru Politehnica Timișoara. „Avem o conducere sută la sută din Banat, trebuie să ne întoarcem la rădăcini”

  1. Un nou început, oameni noi mentalități noi…, sper că Timișoara fotbalistică să se îndrepte într-o direcție bună, timișorenii și întreg Banatul au nevoie de echipă fanion, care a fost și va rămâne Poli…! Le dorim succes TUTUROR…, HAI POLI !!!

  2. Si care sunt radacinile, poate se simt descendentii lui Decebal, desi inca nu au implinit virsta care le da dreptul sa aiba buletin. ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *