Un nou incendiu pe insula Evia. Situație gravă și în Attica, unde sunt pompierii români

Guvernul elen a trimis luni elicoptere și pompieri pe Evia, a doua cea mai mare insulă din țară, iar garda de coastă a pregătit vase în caz că va fi necesară o evacuare pe mare din cauza unui incendiu agravat de vântul puternic, transmite Associated Press.

CITEȘTE ȘI: Amenzi pentru gălăgie: amatorii de drifturi și localurile din Timișoara care dau muzica la maxim în timpul nopții

Incendiul de luni a izbucnit în sudul Eviei, fiind trimiși 64 de pompieri cu 26 de vehicule, 9 elicoptere și un avion care să arunce apă din aer.

După mai multe ore de intervenție, incendiul pare sub control

Garda de coastă a anunțat că are la dispoziție o barcă de slavare, o navă privată și două feriboturi în caz că va fi nevoie să se recurgă la evacuări pe mare.

De asemenea, 300 de pompieri, inclusiv întăriri trimise din România, acționează încă la locul unui incendiu major care a izbucnit lunea trecută în apropierea satului Vilia de la nord-vest de Atena, adus sub control vineri, potrivit Associated Press.

Temându-se de vântul puternic ce a bătut în weekend, sute de pompieri și voluntari, ajutați de elicoptere și avioane speciale o acționat sâmbătă și duminică în zona arsă, stingând focarele apărute.

Cauzele incendiilor din Grecia nu au fost oficial stabilite, dar peste 12 persoane au fost arestate, inclusiv un băiat de 14 ani, pentru suspiciunea că ar fi pus focul intenționat.

Focul a reizbucnit în Attica, unde sunt și pompierii români

În zona în care acționează forțele de intervenție trimise din România a izbucnit un nou incendiu, scrie Attica24. Flăcările au izbucnit în forță în nord-estul orașului Vilia. Nu este clar în acest moment dacă este vorba de o revenire a incendiului sau de un nou front al focului, mai notează sursa citată.

Brigada de pompieri a anunțat pe Twitter că incendiul a izbucnit într-o zonă forestieră din zona Kaza, în districtul Vilia, Attica, fiind mobilizate forțe terestre și aeriene.

Potrivit DSU, pe parcursul zilei de duminică, pompierii militari români au fost împărțiți în trei echipe, care au acționat în zone diferite. Locurile vizate, se aflau în zonă muntoasă, care a solicitat la maxim tehnica de intervenție, cu rute greu accesibile.

Autospecialele pentru stingerea incendiilor de pădure și-au dovedit utilitatea, ajungând în apropierea zonelor afectate, unde pompierii români și eleni au intervenit pentru localizarea și lichidarea focarelor ascunse, rămase în urma incendiilor devastatoare, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență

De asemenea, de un sprijin real s-a dovedit a fi drona pompierilor militari români, care a survolat zona și a dat posibilitatea identificării exacte a locurilor vulnerabile

Luni dimineață incendiul nu se mai manifesta cu flacără deschisă, astfel că, inițial, misiunile alocate modulului român erau doar de supraveghere, monitorizare și lichidarea eventualelor focare izolate.

La solicitarea ofițerului de legătură elen, forțele și mijloacele române vor fi dislocate în două zone distincte, respectiv zona Kryftes și zona Vilia

Opt autospeciale de stingere, trei cisterne, un camion de intervenție cu rezervă de apă, un UTV, cinci autospeciale de primă intervenție și comandă, un container multirisc și o echipă pentru monitorizare aeriană (dronă), vor fi prezente în cele două zone, pe parcursul acestei zile.

De asemenea, în zona Vilia va fi prezent și asistentul medical din cadrul modulului, totalizând 61 de pompieri militari, cu 18 mijloace de intervenție.

sursa: hotnews.ro

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns