Amenzi pentru gălăgie: amatorii de drifturi și localurile din Timișoara care dau muzica la maxim în timpul nopții

drift 2

Poliția Locală Timișoara a organizat, în colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Județean „General Moise Groza” Timiș, o amplă acțiune după ce mai multă lume a reclamat că este gălăgie constantă în timpul nopții. Oamenii sunt supărați pe cei care își turează motoarele la maxim și fac drifturi, dar și de muzica ce răsună în apropierea unor localuri deschise până târziu.

CITEȘTE ȘI: Mese cu bunătăți din Banat. Turiștii sunt încântați: ”Nu avem așa ceva în Germania”

În cursul acțiunii determinată de faptul că peste noapte este gălăgie mare s-a acționat “pentru prevenirea și combaterea poluării fonice prin folosirea autovehiculelor cu turarea motoarelor acestora și efectuarea de manevre prin derapaje, întoarceri bruște pe loc, accelerări și frânări bruște. Acțiunea a venit ca urmare a numeroaselor sesizări de la cetățeni care au reclamat, în ultima perioadă, gălăgia pe timp de noapte, în special în apropierea localurilor din oraș, unde se asculta muzică la intensitate ridicată, dar și zgomotul produs de conducătorii de motociclete și autovehicule care turează motoarele pe timp de noapte”, au precizat reprezentanții poliției locale.

foto actiune1

Au fost verificate 20 de societăți comerciale, din care cinci au fost sancționate pentru nerespectarea prevederilor privind nivelul de zgomot, dar și pentru nerespectarea legislației privind exercițiile comerciale, iar cinci conducători de motociclete sau autovehicule care s-au distrat turând motoarele au fost de asemenea sancționați. Valoarea sancțiunilor aplicate se ridică la 16.170 lei.

foto actiune2

Numai în această lună au fost înregistrate 33 sesizări de la cetățeni pe linia tulburării liniștii publice pe timp de noapte de către firme sau persoane fizice care au dat muzica prea tare ori au turat motoarele pe străzile orașului.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția celor care organizează evenimente sau sunt pasionați de drifturi să respecte legislația deoarece acțiunile de acest gen vor fi organizate și în perioada următoare, iar cei surprinși încălcând actele normative în vigoare vor fi drastic sancționați.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Amenzi pentru gălăgie: amatorii de drifturi și localurile din Timișoara care dau muzica la maxim în timpul nopții

  1. O mare frecție  aceste controale făcute odată la 2 săptamini  ptr cei care sunt duși cu capul… Ca doar un CRETIN poate ambala motorul în miez de noapte. PROPUN CONFISCAREA LOR precum la cei ce poluează cu gunoaie, ca doar tot Poluare e și cea FONICĂ.. Ba chiar  MULT MAI DETANJANTA ptr restul  locuitorilor. Măcar confiscate PLĂCUȚELE DE ÎNMATRICULARE.l. Alooooo PARLAMENTARII lui pește, ati auzit ce cere poporul plătitor de taxe?! Sau dormiți pe voi, ca de obicei  trintori ce sunteți pe bani publici… 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *