Mese cu bunătăți din Banat. Turiștii sunt încântați: ”Nu avem așa ceva în Germania”

banat 2

După modelul brunch-urilor din Transilvania, și în Banat se oferă o incursiune prin sate, unde poate fi descoperită gastronomia locală. În județul Timiș se organizează mese cu bunătăți din gospodării, iar turiștii vin și de la sute de kilometri distanță. După ce mănâncă pe săturate, oaspeții pot lua și la pachet: brânză, pâine pe vatră ori legume proaspete din gradină.

CITEȘTE ȘI: Lider sindical, după ce o locomotivă a luat foc: Vor urma două proteste cu 600 de oameni

Ancuța Șcraba – gazdă: ”Caș copt la soare, brânză de oaie puțin mai sărată, cârnați de porc, friptură de miel, friptură de porc, toate sunt făcute la noi în gospodărie.”

Turiștii au parte de un adevărat festin la evenimentele din Banat

Astfel de evenimente au loc regulat în județul Timiș. O asociație de promovare a turismului a reușit să unească micii producători, care acum gătesc pentru cei care duc dorul unei mese gustoase, cu ingrediente naturale. Cristina locuiește în străinătate de ani buni, dar a venit aici în vacanță cu soțul – cetățean german.

Cristina – turistă: ”Eu sunt timișoreancă, dar trăiesc în Germania de 22 de ani și tot bufetul ăsta arată superb. Și pe soțul l-a impresionat”.

Delia Barbu – director executiv Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș: ”Am avut bucuria să avem în acest an foarte multe persoane care au venit din România. Se întâmplă, însă, pe perioada verii, să fie și persoane care vin din afară țării, fie că sunt români stabiliți în străînătate, fie că sunt prieteni ai acestora.”

De altfel, unii români n-au mai plecat în concediu peste hotare, din cauza pandemiei, așa că se bucură când au loc astfel de evenimente.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *