Lider sindical, după ce o locomotivă a luat foc: Vor urma două proteste cu 600 de oameni

Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR), a declarat luni dimineață, după ce o locomotivă a luat foc între Timișoara și Arad, că nu sunt suficiente fonduri pentru reparația locomotivelor, dar și că mecanicii cu experiență se pensionează și în urma lor nu mai vine nimeni:

CITEȘTE ȘI: Traficul feroviar este oprit temporar între stațiile Șagu și Vinga, șase trenuri așteaptă

„Sunt si vor fi consecinte foarte grave. Atragem atenția că la CFR Călători se face schimbul de generație, mai mult nu se face decât se face, vin prea puțini în locul mecanicilor de locomotivă cu experiență. La locomotivele vechi vor apărea și mai multe probleme dacă acești mecanici experimentați ies la pensie iar Guvernul nu face nimic nici pentru locomotive, nu alocă fonduri pentru repararea lor, dacă nu sunt în stare să achiziționeze locomotive noi pe fonduri europene”, a declarat liderul sindical la Antena3.

Rodrigo Maxim a mai transmis că urmează două proteste cu 600 de oameni în fața Guvernului României și în fața Ministerului Transporturilor.

Reamintim că luni dimineață o locomotivă a luat foc între Timișoara și Arad, traficul feroviar fiind blocat. În trenul cu două vagoane erau 30 de persoane, care au ieșit în siguranță. Ele au fost preluate de un alt tren și duse în siguranță la Timișoara. La fața locului au intervenit pompierii care au acționat pentru stingerea incendiului și o drezină pantograf, care va face verificări la linia de contact.

În urmă cu aproximativ o lună, un incendiu a izbucnit și  la garnitura formată din două vagoane a trenului Regio Brad – Arad, fără a fi înregistrate victime.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns