Veneția introduce o taxă pentru turiști. Se va putea intra în oraș doar cu rezervare

venetia 5

Turiştii sperie Veneția, care a decis să le pună taxă. Autorităţile nu mai vor decât vizitatori de calitate. Aşa că, de vara viitoare, vor putea intra doar cei care şi-au făcut rezervare în avans şi au achitat o taxă de acces de la 3 la 10 euro pe zi.

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat exclude un nou lockdown sau alte măsuri dure în România

Discutată de câţiva ani, măsura pentru Veneția a fost introdusă pentru a evita turismul necontrolat şi vine la o lună după ce oraşul a interzis şi accesul navelor în lagună, conform observatornews.ro

Chiar şi italienii nerezidenţi vor trebui să plătească la intrarea în Veneția. O fază experimentală ar putea fi introdusă din septembrie, când autorităţile plănuiesc introducerea de turnicheţi de plată.

Frumuseţea Veneţiei atrage anual 25 de milioane de turişti. Dintre aceştia însă, 14 milioane nu petrec nici măcar o zi în oraşul-muzeu. Vizitează atracţiile locale şi fac o plimbare cu gondola. Mulţi dintre ei nici nu cheltuiesc mare lucru în oraş, pentru că, de cele mai multe ori, vin cu mâncare, apă sau suc la pachet.

Celebritatea oraşului-lagună vine cu un preţ pe măsură pentru localnici. Oraşul este supraaglomerat, preţul locuinţelor şi chiriilor a crescut, infrastructura se deteriorează, iar curăţenia costă tot mai mult.

Banii adunaţi ar urma să fie folosiţi pentru curăţenia oraşului, iar cine nu plăteşte taxa va risca o amendă de 450 de euro. În prezent, vizitatorii plătesc deja o taxă de oraş de 1,5 euro, pentru fiecare noapte petrecută la un hotel sau apartament închiriat.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *