Un nou drum asfaltat va lega o comună periurbană de Timişoara. Va avea două benzi, trotuare şi piste de biciclete

În luna iunie 2015, consilierii locali timișoreni au aprobat documentația aferentă pentru amenajarea drumului de legătură între Calea Moșniței și DC 149, cu finanțare de la bugetul orașului, peste trei luni fiind aprobați și indicatorii tehnico-economici.

Dezvoltarea imobiliară din zonele periurbane ale Timișoarei a aglomerat traficul din zonele de penetrație, în această situație aflându-se și zona de sud-est a municipiului. Drumul de legătură inițiat de autoritățile locale urmează să asigure o alternativă la drumurile principale și să asigure accesul la zonele de case nou-construite.

Citeşte şi: Şase adolescenţi au fost găsiţi morţi după o petrecere într-o grădină

„Acest lucru este posibil prin amenajarea unei legături între Calea Moșniței din municipiul Timişoara şi drumul comunal DC149 (Timișoara – Moșnița Veche – Bucovăţ), denumit şi Drumul Boilor. Traseul aprobat are ca origine Calea Moşniţei din Timişoara, la intersecţie cu Strada Albăstrelelor, ulterior traseul este condus spre est spre limita adminstrativă a municipiului, punctul final al traseului fiind începutul drumului comunal DC149„, se arată într-un referat al funcționarilor primăriei.

Citeşte şi: VIDEO! Cinci morţi, în urma unui atac armat în Quebec

Traseul propus pentru amenajare are o lungime de aproximativ 1.500 de metri şi începe pe Calea Moşniţei, la sfârşitul carosabilului amenajat al drumului.

Vor exista două benzi de circulație, trotuare și piste pentru biciclete. Traseul trece pe mai multe terenuri aflate în proprietate privată, iar cei care le dețin au acceptat să doneze suprafețele necesare, cu anumite condiții.

Astfel, cu acordul aleșilor timișoreni, aceștia vor beneficia de realizarea accesului la drumul public, racorduri la toate utilitățile, Primăria Timișoara urmând să suporte și cheltuielile legate de întocmirea documentației tehnice și juridice.

După această decizie a consilierilor, se va putea trece, în sfârșit, și la amenajarea propriu-zisă a drumului, care este deja asfaltat pe porțiunea aparținând de comuna Moșnița Nouă.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns