Premieră naţională? O primărie din Timiş are trei sedii, în trei localităţi diferite, toate funcţionale

Cu ani în urmă, dar cu oarecare întârziere, cele trei sate componente ale unei comune din Timiş au făcut un demers să se separe din punct de vedere administrativ și să redevină fiecare comună. Încercarea moarte n-are, se zice, dar câteodată poate eșua…

Așa s-a întâmplat și în acest caz. La momentul promovării în parlament a inițiativei, edilii din Lenauheim au reabilitat deja sediile fostelor primării din Bulgăruș și Grabaț. Când refuzul autorităților centrale a devenit realitate și separarea nu a fost aprobată, aceleiași edili au considerat că aceste clădiri trebuie să capete o utilitate.

Citeşte şi: Şase adolescenţi au fost găsiţi morţi după o petrecere într-o grădină

Așa s-a ajuns la situația în care primăria are trei sedii, câte unul în fiecare sat, toate funcționale. În fiecare dintre ele se fac încasări de taxe și impozite, astfel încât cetățenii să fie scutiți de drumuri.

De asemenea, de aici se poate lua legătura cu compartimentele primăriei, pentru informații legate de eliberarea unor documente. Tot în aceste clădiri își au locul lor paznicii localităților.

Citeşte şi: VIDEO! Cinci morţi, în urma unui atac armat în Quebec

Primarul Ilie Suciu ne declara că, de multe ori, după-amiază se află în sediul de la Grabaț, localitate în care își are domiciliul pentru a le rezolva cererile sau a-i consilia pe consătenii săi. La fel procedează și alți funcționari, care se deplasează, când situația o impune, în satele aparținătoare pentru a rezolva chestiuni administrative.

Edilul-șef spune că volumul de muncă de la compartimentul de taxe și impozite este foarte mare, fiecare dintre cele trei localități componente având mai mult de două mii de locuitori, din care o bună parte nu sunt toată perioada anului acasă, ci se află la muncă în străinătate.

Citeşte şi: Preţurile au luat-o RAZNA în benzinării! Este doar începutul…

Am întrebat dacă colectarea în toate localitățile a îmbunătățit proporția încasărilor anuale. „Nu, colectarea este la același nivel. Ca în toată țara”, a declarat Suciu. „Ați văzut vreun cetățean să scoată bani din buzunar cu drag pentru a achita dări?”, ne-a întrebat, la rându-i.

Încasarea impozitelor în acest an se face deja de două săptămâni, dar nu este înghesuială. În schimb, se solicită certificate fiscale pentru intabulări și vânzări de imobile, acte pentru înmatriculări, se rezolvă probleme legate de APIA. „Tot timpul este activitate vie la primărie”, apreciază primarul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Premieră naţională? O primărie din Timiş are trei sedii, în trei localităţi diferite, toate funcţionale

  1. De cand a ajuns nea Ilie primar,s-a schimbat totul.Asa primar sa total al.Sa-i de a Dumnezeu sanatate si sa stea primar mai vreo 20 de ani

Lasă un răspuns