Un milion de şoferi români, obligaţi să îşi reînnoiască RCA-ul de urgenţă

Un milion de şoferi români, obligaţi să îşi reînnoiască RCA-ul de urgenţă

Avertisment important pentru toţi şoferii cu asigurări auto la City Insurance. Mai aveţi doar două săptămâni la dispoziţie să vă reînnoiţi poliţele de asigurare. Pe 11 mai, mai exact, toate poliţele emise de compania în faliment vor expira.

Şoferii care circulă în momentul de faţă cu o poliţă RCA emisă de City Insurance, pe care nu o reînnoiesc până pe data de 11 mai, vor răspunde pentru eventualele daune provocate celorlalţi participanţi la trafic, potrivit observatornews.ro.

În plus, în cazul unor controale în trafic riscă amenzi din partea poliţiei. Aşadar mai au termen două săptămâni să îşi reînnoiască poliţa obligatorie. Asta pentru că pe 9 februarie Tribunalul Bucureşti a emis procedura falimentului City Insurance şi de atunci a existat un termen de 90 de zile de valabilitate a acestor poliţe RCA.

Foarte important de ştiut în situaţia în care aveţi poliţă RCA emisă de City Insurance şi doriţi să fiţi depăgubiţi, trebuie să depuneţi o cerere la Fondul de Garantare a Asiguraţilor. La acest fond au fost depuse până acum 17.400 de cereri şi au fost făcute plăţi până la jumătatea acestei luni de 150 de milioane de lei.

În acest moment ştim că există societăţi de asigurare care practică tarife de 2-3 ori mai mari faţă de momentul de dinaintea falimentului City Insurance.

Pe 17 septembrie 2021, Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras autorizaţia de funcţionare a City Insurance şi a solicitat deschiderea procedurii de faliment pentru liderul pe piaţa RCA, la acel moment, cu peste 3 milioane de poliţe de asigurare încheiate. Cele mai recente date arată că, încă din iunie 2020, City Insurance avea în conturi mai puţin cu aproximativ 700 de milioane de lei, bani cu care ar fi trebuit să garanteze plata daunelor clienţilor.

CITEȘTE ȘI: România testează avioane care aduc ploaia, închiriate de la bulgari

Cei care au poliţe la City încă în vigoare pot să le denunţe şi să aleagă o altă firmă de asigurări. În cazul în care au un accident, pot primi despăgubiri de la Fondul de Garantare a Asigraţilor, însă doar în limita a 500.000 de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un milion de şoferi români, obligaţi să îşi reînnoiască RCA-ul de urgenţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *