Un MiG 21 LanceR a dispărut de pe radar, iar un elicopter, plecat să-l caute, a dispărut și el. UPDATE: Cei 5 soldați de la bordul elicopterului au murit

Decizie de ultimă oră! Toate zborurile cu avioanele MiG-21 LanceR au fost suspendate în România

UPDATE: Cei 5 soldați de la bordul elicopterului care căuta MIG-ul dispărut de pe radar în județul Constanța au murit.

„Din păcate, temerile cele mai negre s-au adeverit în cazul elicopterului IAR 330-Puma. Aeronava a fost găsită la 11 kilometri de aerodrom, prăbușită, niciunul dintre cei 5 membri ai echipajului nu a supraviețuit”, a declarat purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu, la Digi24.

Pilotul aeronavei MiG 21 LanceR este în continuare căutat.

O aeronavă MiG 21 LanceR care executa, miercuri seara, o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, apoi a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.

În căutarea sa a plecat elicopterul IAR 330-Puma. Și acesta a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar.

ARTICOL INIȚIAL

Incident aviatic, miercuri seară, în județul Constanța. Un MiG 21 LanceR a dispărut de pe radar. Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei.

Miercuri seara, la ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei, anunță Ministerul Apărării Naţionale.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.

Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei.

Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă.

Elicopterul care căuta avionul MIG a dispărut de pe radar

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44, anunță MApN.

Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.

CITEȘTE ȘI: Un tânăr din Timișoara face senzație peste hotare la protestele pentru susținerea ucrainenilor

Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare.

Nu sunt încă informații certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR, precizează ministerul, conform Mediafax.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *