Un tânăr din Timișoara face senzație peste hotare la protestele pentru susținerea ucrainenilor

Un tânăr din Timișoara face senzație peste hotare la protestele pentru susținerea ucrainenilor

Momentele dramatice prin care trec cetățenii ucraineni provoacă reacții de solidaritate în diferite orașe ale Europei, unde lumea se adună pentru susținerea celor afectați de ororile războiului. Ample manifestații de acest fel au avut loc la Groningen (Țările de Jos), fiind foarte bine receptate de opinia publică din zonă, care rezonează cu demonstranții.

Interesant este că protestele masive din acest oraș au fost organizate de o echipă restrânsă de tineri, printre care se numără și un timișorean, Mihai Fracea, student în anul I la Universitatea din Groningen, unde se specializează în inginerie medicală.

El este un tânăr cercetător al Asociației Oncogen, reușind performanțe remarcabile încă din timpul liceului, când a făcut parte dintr-un un grup de cinci tineri de la două licee de elită ale Timișoarei, care au obținut locurile I și II la concursurile de biotehnologie de la Moscova, respectiv Boston.

Acum, alături de alți tineri inimoși, Mihai Fracea s-a implicat puternic pentru susținerea greu-încercatului popor ucrainean, scopul manifestațiilor fiind exclusiv de natură umanitară. Tinerii doresc ca prin mișcarea lor să încurajeze donațiile pentru cauza ucraineană, fiind mare nevoie de orice fel de sprijin în astfel de momente.

Deja s-au strâns sume considerabile, iar toate resursele financiare acumulate vor fi donate ONG-urilor competente, pentru a asigura asistență umanitară cetățenilor afectați de război și lipsiți de posibilități de aprovizionare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *