Un medic timişorean este primul român vaccinat împotriva Covid-19. Ce spune despre rezultat

vaccin 3

Coordonatorul Centrului Oncogen Timișoara, prof. dr. Virgil Păunescu, a luat o decizie radicală. Întrucât centrul nu a fost contactat de autoritățile competente ale statului român, deși Oncogen este singurul din țară care are în testare un vaccin (lucru confirmat și de Organizația Mondială a Sănătății),  Virgil Păunescu și-a dat seama că trebuie să ia o decizie neobișnută, așa după cum a postat pe o rețea de socializare:

”Am decis să-mi administrez eu primul vaccinul dezvoltat la Oncogen, să fiu eu primul voluntar. Ca urmare, pe data de 14 aprilie m-am vaccinat cu prima doză, iar în data de 28 aprilie mi-am administrat a doua doză de vaccin.

virgil paunescu

Am recurs la această acțiune perfect legală din două motive principale:

 1. În calitate de investigator principal al acestui proiect și profesor de imunologie sunt mult mai în măsură decât orice alt voluntar folosit în alte studii clinice, să identific efectele, simptomele și mai ales nuanțele cele mai subtile ale vaccinării asupra sănătății mele.

În toată această perioadă mi-am monitorizat evoluția parametrilor biologici și modificările induse de vaccin, iar rezultatele obținute în urma acestui experiment au fost deosebit de interesante și sunt foarte utile continuării cercetărilor noastre. Pe scurt vaccinul stimulează un răspuns puternic al sistemului imun.

 1. În prezent colectivul Oncogen pregătește documentația pentru Agenția Națională a Medicamentului (ANM) în vederea aprobării începerii studiilor clinice.

Informația obținută din propria experiență de vaccinare va fi inclusă în această documentație și o consider în mod deosebit utilă pentru ANM în accelerarea procesului de aprobare a studiilor clinice.

Între timp cred că devine tot mai evident că autoritățile române competente au obligația de a acorda măcar o minimă atenție cercetărilor și cercetătorilor acestei țări, mai ales în condițiile în care Uniunea Europeană a alocat României circa 1,5 miliarde de euro doar pentru combaterea epidemiei în țara noastră. Din acești bani, 0 au fost alocați dezvoltării vaccinului de la Oncogen, deși este singurul centru din țară care are în testare un vaccin.

În condițiile în care singura metoda de a opri această pandemie și dezastrul economic pe care l-a creat, rămâne vaccinarea, noi, cercetătorii de la Oncogen, am făcut tot ceea ce era omenește posibil și chiar mai mult pentru oprirea acestei calamități.

CITEŞTE ŞI: Cel mai cunoscut medic infecționist din Europa: Povestea celui de-al doilea val de coronavirus este o fantezie

Suntem membri UE, beneficiem de pe urma UE și avem obligația, în calitate de  cercetători, să contribuim la eforturile europene de dezvoltare a unui vaccin împotriva Covid-19, iar statul român are obligația să își susțină cercetătorii.

Atât poate România din punct de vedere intelectual, să ne recomande să ne spălăm pe mâini și să stăm în casă în timp ce economia noastră se prăbușește?

Asta e contribuția României la eforturile UE?”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un medic timişorean este primul român vaccinat împotriva Covid-19. Ce spune despre rezultat

 1. Doamne ce blasfemie .
  Un roman a realizat un vaccin ? Asa ceva este de neinchipuit .
  Noi romanii nu trebuie sa ne bagam nasul unde nu ne fierbe oala. Noi romanii trebuie sa plecam la munca la cules de sparanghel . La sters fundeletele fine ,la toti mosii si babele occidentului .
  Mosii si babele noastre ? Azi maine cand se va termina circul cu Covid 19 vor avea voie sa treaca strada si pe rosu .
  Noi romanii trebuie sa fim campioni la spalt mainile , la genoflexiuni in fata televizorului si la facut copii ON LINE.
  Ca doar ne-am redescoperit familia . Daca nu ne zicea occidentul ,habar nu aveam cine este barbatul sau femeia langa care ne culcam in fiecar seara ,in pat . Habar nu aveam cine sun copii care stau langa noi sa joace o partida de fotbal , desigur pe ”NET”.

  RESPECT MAXIM SI MULTA SANATATE SI MAXIME SUCCESE DOMNULUI DOCTOR PAUNESCU.

Lasă un răspuns