Cel mai cunoscut medic infecționist din Europa: Povestea celui de-al doilea val de coronavirus este o fantezie

didier raoult

Celebrul medic infecționist din Franța, Didier Raoult, susține că nu vom avea un al doilea val al pandemiei de coronavirus, în toamnă, acesta nefiind un virus asemănător celui gripat care revine ciclic. Medicul arată că fiecare virus are un moment maxim de transmisibilitate, iar apoi își pierde din putere.

”Povestea celui de-al doilea val este o fantezie inventată în timpul gripei spaniole (…). În general, se întâmplă într-o singură curbă. Urăsc să fac predicții, dar acest mod de a evolua (curba în forma de clopot, un singur val) este destul de comun pentru epidemii. De obicei, epidemiile au dispărut cu mult timp înainte de a avea vreun mod de a le combate. Au dispărut oricum. Umanitatea nu a dispărut din cauza vreunei epidemii, asa se întâmplă lucrurile întotdeauna. Epidemiile pornesc, accelerează, ajung la un punct culminant – acesta este momentul maxim al transmisibilității – nu știm de ce e așa”, spune Didier Raoult.

Specialistul consideră că nu este nevoie ca un mare procent din populație să devină imună și precizează că oamenii de știință nu știu încă motivul pentru care un anumit virus își opresc transmibilitatea.

”Mai mult, afirmația că este nevoie ca 70% din populație să fie imună pentru a controla epidemia este în întregime falsă, nu așa se întâmplă. Epidemiile pornesc și se opresc din motive despre care știm foarte puțin. În viitor vom înțelege mai bine relațiile dintre ecosistem și transmisibilitatea bolilor infecțioase” a adăugat Didier Raoult, conform stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns