Un medic biolog de la Spitalul Județean Arad, cercetat sub control judiciar pentru 129 înșelăciuni

Un medic biolog angajat al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) este cercetat sub control judiciar, pentru 129 de infracțiuni de înșelăciune, dar și pentru falsificări de documente și folosirea acestora.

În ultimii șase ani, medicul a folosit ”în mod mincinos” calitatea de reprezentant al unei firme și a încheiat în numele acesteia 144 de contracte de prestări servicii de medicina muncii, incasând banii.

Potrivit unui comunicat de presă remis, luni, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, procurorii au început urmărirea penală împotriva unui medic biolog angajat al SCJU Arad.

Medicul Mirela Adela Marcu este angajată a Secției T.B.C. și este cercetată pentru 129 infracțiuni de înșelăciune, 15 infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, o infracțiune de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (1791 acte materiale), șapte infracțiuni de falsificare de instrumente oficiale și șapte infracțiuni de folosirea instrumentelor false în formă continuată.

Conform probatoriului administrat până în acest moment, în ultimii șase ani (până în 8 iunie 2016) medicul a folosit ”în mod mincinos calitatea de reprezentant al unei societăţi comerciale, a încheiat în numele acesteia un număr de 144 contracte de prestări servicii medicale medicina muncii, incasând sumele bani aferente acestor contracte”, scrie arq.ro.

”În vederea ștampilării în fals a contractelor cu cei 144 de agenți economici, a dosarelor medicale, a fișelor de aptitudine medicina muncii, a buletinelor de analize, a diferitelor carnețele cu evidențe și a carnetelor de sănătate, a tuturor documentelor care au facut obiectul contractelor pe care inculpata Marcu Mirela Adela le-a încheiat, s-au folosit un șapte stampile care conţin impresiunile unei instituții sanitare publice, respectiv Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, precum și ale unor societăți private, instrumente oficiale falsificate anterior de către inculpată”, precizează comunicatul.

Procurorii au cerut arestarea preventivă a medicului, dar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns