Un loc care aparține, exclusiv, tinerilor din oraș. Foto

Un loc care aparține, exclusiv, tinerilor din oraș. Foto

Un loc care aparține, exclusiv, tinerilor din oraș. Sâmbătă, pe una din străzile centrale din Făget, înainte de ora 18, au circulat aproape numai bărbați. Erau suporteri ai echipei de fotbal. Arena locală arată, nu la o simplă privire, ci la una atentă, cu rigoare, că în orașul acesta fotbalul se joacă de zeci de ani.

Tribuna acoperită poate primi vreo două sute de oameni, iar pe celălalt spațiu amenjat, încă pe atât, cel puțin. Incinta este – s-ar mai putea face ceva – primitoare, suprafața de joc este bună. Dincolo de toate astea, atmosfera, se știe doar, o fac spectatorii și jucătorii. La ultimul meci jucat acasă, sâmbătă, echipa Flacăra Făget a avut adversar pe CS Phoenix Buziaș. La final, scorul a fost 6-1. Echipele evoluează în liga a cincea.

Vai!, ar spune, fie de plăcere, fie mâhnit, un suporter al celor două combatante. Cifrele care definesc scorul arătă o diferență valorică netă. Nu-i așa, cei douăzeci și doi de jucători, plus cei care au intrat, ulterior, pe teren, au jucat cu o plăcere dusă în punctul cel mai înalt al bucurie. Toți, lăsați cele două-trei excepții, sunt tineri.

Mulţi iubitori de fotbal

Câțiva, și nu-i o simplă metaforă, acaparați definitiv de mirajul jocului. Și ce a a fost la fel de adevărat, după fiecare gol primit, oaspeții, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic, au pus cu mare grabă mingea la centrul terenului. Și au luat-o de la capăt, cu aceeași determinare. Să fi fost două sute de spectatori.

Mulți, alteori, depinde și de miza partidei, prezența este mai mare, chiar și când Flacăra joacă în deplasare, am aflat de la Silviu Dumitrescu, funcționar la primărie, și el tânăr, atașat de echipă și la fel de plin de dorințe și bune intenții. A trecut repede timpul, meciul a avut ritm, au fost șapte goluri, destule faze de a marca, totul decurgând într-o deplină sportivitate.

Arena sportivă rămâne un loc ce aparține, exclusiv, tinerilor din oraș, reprezentativi, nu doar numeric. Și mai sunt iubitorii fotbalului din oraș, nici ei puțini. Prezența lor în tribună a însemnat, în ceea ce-i privește, două ore de destindere, stăpâniți de plăcerea de a se afla într-un loc unde se simt bine. Și, dacă echipa lor mai și câștigă, s-au atins toate țintele. Iată și un argument ce definește atmosfera de sâmbătă din tribunele arenei din Făget.

„Domn arbitru, lasă-l, nu-l pedepsi…!”

S-a auzit din tribună: „Domn arbitru, lasă-l, nu-l pedepsi, că a lovit mingea cu mâna, trimite-l la discotecă, acolo are voie să pună mâna…”. Un jucător al gazdelor, marcat de efort, s-a oprit câteva momente. „Respiră, Tibi, respiră!”, a fost încurajat cu ușoară ironie. Un alt fotbalist local a fost tras, agresiv, de tricou și, pentru gestul nesportiv, adversarul lui a fost îndemnat: „Ia-l acasă, insistă, e băiat fain!”.

CITEŞTE ŞI: Comloșu Mare are echipă de fotbal în prima ligă! Foto

În teren a fost, în echipa gazdă, 85 de minute, un puști. Ionuț Baranca se numește. Îi acordăm toată atenția. E vorba, și-n cazul lui, despre șansă, talent și soartă! Vom reveni.

FOTO: JEAN-PIERRE ROBERT SELEŞAN


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns