Comloșu Mare are echipă de fotbal în prima ligă! Foto

Comloșu Mare are echipă de fotbal în prima divizie! Foto

Comloșu Mare are echipă de fotbal în prima ligă! Reprezentată până acum în fotbalul de seniori printr-o echipă ce evoluează cu rezultate notabile în Liga a IV-a Timiș, Comloșu Mare se poate mândri și cu o prim-divizionară feminină.

Formația Banat Girls s-a mutat de la Reșița în comuna timișeană situată în apropierea graniței cu Serbia, disputând deja primul meci oficial pe arena din Comloșu Mare. A fost 3-3 cu ACS Fotbal Feminin Baia Mare, partidă în care bănățencele au revenit de la 0-3, marcând golul egalizator la una dintre ultimele acțiuni ofensive.

Jucătoare noi Banat Girls

În această săptămână, Banat Girls își va completa lotul, slăbit după plecările unor jucătoare importante.

„După o primă repriză dominată de echipa oaspete am avut o discuție cu fetele la pauză, am mutat mult mai ofensiv și cred că ambiția lor a făcut ca acest meci să se încheie la egalitate. Le felicit din tot sufletul pentru dăruirea lor din teren, pentru că au crezut în ele până la final.

Am obținut un punct prețios și spun asta întrucât cu siguranță ne vom lupta în acest sezon la retrogradare cu adversara noastră din această partidă. Consider că este un egal echitabil. Din păcate, nu putem să ne bucurăm de acest egal deoarece la ultima fază s-a accidentat Francesca Covaci.

Așteptăm concluziile medicilor, sperăm să nu fie ceva grav, vrem să revină cât mai repede pe teren. Această mutare a venit destul de târziu. Dacă s-ar fi realizat mai repede ar fi fost benefic din toate punctele de vedere, și ca lot, și ca pregătire fizică, începută mult prea târziu. Mă bucur că am debutat cu un rezultat pozitiv.

Sperăm într-o colaborare cât mai lungă și cu performanțe cât mai bune. Sperăm să mai aducem câteva jucătoare în această săptămână, deoarece suferim destul de mult ca joc. Am suferit pierderi importante din lot, nu am fi pierdut fete dacă mutarea se realiza mai repede și cred că puteam vorbi despre play-off, nu despre lupta la retrogradare”, a declarat antrenorul Daniel Amariei.

Publicul, aproape de echipă

Daniel Amariei a mai spus: „Nu suntem obișnuiți cu o asemenea atmosferă, publicul a fost lângă noi, cred că le-a împins de la spate mai ales la golul de 2-3. Ne bucură acest lucru, sperăm să vină tot mai multă lume de la un meci la altul și să aibă răbdare. Am jucătoare tinere în lot, două au 15 ani și alte două au 16 ani, ele vor fi viitorul fotbalului feminin”.

CITEŞTE ŞI: Timişoreanul Cosmin Contra va antrena în Arabia Saudită, pe Al Ittihad

„A fost un meci bun, jucătoarele noastre au depus mult efort. M-am simțit mai bine ca atacant, însă datoria mea este să păzesc poarta și îmi place să fac asta”, a spus, la rândul ei, jucătoarea Martinez Milagros Milacruz.

Aceasta a început meciul în poartă, iar când Banat Girls alerga după egalare a fost trimisă în compartimentul ofensiv, unde a creat faza ce a adus un punct nesperat după evoluția modestă din prima repriză.

„Suntem bucuroși, este un egal cât o victorie. Am încercat din răsputeri să menținem echipa în Liga I. Am răspuns inițiativei domnului primar din Comloșu Mare și îi mulțumesc mult că a fost alături de noi alături de noi împreună cu echipa de junioare. Cu antrenamente constante și cu o mobilizare generală vom face față cu brio și în acest sezon în primul eșalon.

Se schimbă numele echipei

Denumirea va rămâne Banat Girls, o vom schimba anul viitor, regulamentul nu ne-a permis să facem asta acum. Cred că Banat Girls este un brand important în fotbalul feminin românesc și cred că va juca mult timp de-acum înainte la Comloșu Mare. Mai avem fete care trebuie să revină în lot.

Nicoleta Lazăr se va întoarce în jurul datei de 15 septembrie, Oana Stoianov a fost indisponibilă dar va reveni. Vom completa lotul cu junioare de la echipe care au spus că încă ne susțin pentru a putea face o figură frumoasă în Liga I”, a precizat Daniel Surdu, conducător în cadrul grupării Banat Girls.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns