Un gigant chinez investește 10 milioane de euro la Timişoara. Va oferi sute de locuri de muncă

Un gigant chinez investește 10 milioane de euro la Timişoara. Va oferi sute de locuri de muncă

Un gigant chinez investește 10 milioane de euro la Timişoara. Va oferi sute de locuri de muncă

Producătorul de componente pentru electronice şi electrocascnice Topband din Shenzhen, China, a majorat în această toamnă cu 10 milioane de euro capitalul social al firmei din România.

Compania Topband Smart Europe Company Limited SRL, cu sediul în judeţul Timiş, a fost fondată anul trecut şi este cea prin intermediul căreia chinezii vor opera fabrica pe care o dezvoltă local.

Gigantul Topband a anunţat în urmă cu circa un an că intră pe plan local şi că va investi 30 de milioane de dolari până în 2025 în a dezvolta operaţiuni de producţie în România. Mai mult, ei au spus că vor 1.000 de salariaţi.

„(…) Intenţia noastră este să atingem o capacitate de 9 milioane de piese anual, care vor genera vânzări de aproximativ 150 de milioane de dolari. Iar toate acestea reprezintă doar primul pas pe care Topband îl face în România, de unde vom oferi produse şi servicii post-vânzare pentru controlerele inteligente dedicate aparatelor de uz casnic şi echipamentelor electrice realizate în toată Europa“, spunea acum un an Shengxiang Ye, general manager al Topband Europe, scrie Mediafax.

CITEȘTE ȘI: BMW caută să angajeze oameni din România: construiesc o fabrică de 3 miliarde de euro în Ungaria

Clienții companiei sunt firme precum Haier, Electrolux sau De’Longhi. Compania a primit în primăvara acestui an aprobarea pentru un ajutor de stat în valoare de 5,4 milioane de euro.

Foto: Money Buzz


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un gigant chinez investește 10 milioane de euro la Timişoara. Va oferi sute de locuri de muncă

  1. 10 Mil Euro = 3..4 linii SMT, ori o automatizare cat de cat in „back-end” prin care cresti capacitatea de productie, automatizat cu minim de resurse (minim = 10-30 oameni in functie de numarul de schimburi de tura)

    Poate o modernizare dpdv „Facility”, ori o mica extensie.

    Deci niciodata nu va crea sute, mii de locuri de munca.

    De asemenea zona Timisoara este „Best cost” considerata = devenim scumpi pt munca manuala si atractivi pt zona de R&D (Research and Development).

    Long storry short = praf in ochi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *