Un fost şef de la Poliţia Rutieră a împuşcat un interlop! Dosarul este cercetat de procurorii timişoreni

Adrian Lile

Foto: aradon.ro

Fostul şef al Poliţiei Rutiere Arad, Adrian Lile, a rănit un bărbat cu un pistol cu gaze.
Din fericire pentru victimă, rana nu a fost gravă. Bărbatul a ajuns, totuşi, la Spitalul Judeţean Arad, potrivit directorului unităţii medicale Adrian Wiener.

Cadrele medicale i-au acordat bărbatului îngrijiri medicale pentru că acesta a suferit o arsură pe arii mici, pe buza superioară şi pe bărbie, însă nu a necesitat internare.

Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, victima se numeşte Sorin Roşca, cunoscut în mediile interlope arădene sub porecla de „Studentu’ ”.

Incidentul a avut loc în weekend. De la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad am aflat prea puţine, dosarul fiind deja ajuns în mâinile procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

Asta pentru că, în prezent, Adrian Lile este avocat, iar aceştia sunt cercetaţi de procurorii timişoreni.

Reprezentanţii IPJ Arad au confirmat că, într-adevăr, au fost sesizaţi pe numărul de urgenţă 112 despre incident, iar poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au efectuat cercetări.

Ce spune Adrian Lile

„În dimineața zilei de duminică am plecat la plimbare cu bicicleta prin pădurea Ceala, cum fac de obicei. Știam că în zonă sunt haite de câini pentru că în urmă cu câteva zile niște prieteni au fost atacați în timp ce se plimbau cu bicicleta pe pista de biciclete care duce în Pădurea Ceala. După ce am trecut de zona Mărului, o haită de câini a năvălit spre mine. Unul dintre ei era rasa Rottweiler. Nu aveau botniță, nimic. Am scos pistolul și am tras înspre ei ca să îi sperii. Nu aveam ce face. Între timp, de undeva din lateral, a ieșit și stăpânul lor care i-a strigat. Nu au avut nici o reacție, s-au îndepărtat abia după ce au auzit împușcătura.

Bărbatul însă, cel al căruia erau câini respectivi, a venit înspre mine cu intenția clară să sară la mine. I-am spus să se calmeze, să stăm de vorbă. Nu s-a oprit. A venit spre mine, mi-a rupt lanțul de la gât. Nu am avut ce face. Putea să aibă asupra lui un cuțit cu care să mă atace. Era suficient să mă dezechilibrez și cădeam între câini. Am tras un foc de avertizare în aer, în sus, dar nu s-a calmat. Am tras atunci spre el, nu am mai avut ce face. Apoi a plecat. Am sunat la 112 și am chemat poliția. Știu că nu am făcut nimic ilegal, am fost în legitimă apărare. Am dreptul să port pistol și l-am folosit pentru că am simțit că viața mi-a fost pusă în pericol”, declară în exclusivitate pentru aradon.ro, Adrian Lile.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un fost şef de la Poliţia Rutieră a împuşcat un interlop! Dosarul este cercetat de procurorii timişoreni

  1. Iar in uzul de arma mai scrie cate ceva…. Parca cei care au dreptul sa o poarte au voie sa o foloseasca pt avertizare iar daca cel avertizat nu raspunde, si nu este inarmat, cel cu drept de arma nu are voie sa foloseasc arma din dotare cu intentia de a imobiliza suspectul. Aproximativ parca asa scrie. Deci agresatul devine agresor in cazul in care foloseste arma.
    Nu noi facem legile ci aia care sunt aparati de cei cu drept de arma.
    Accept si corectari daca nu am dreptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *