Școala din Liebling a așteptat bani și a primit… înjurături. Chiar de la primar!

Scoala Liebling

Primarul comunei Liebling s-a lansat, zilele trecute, într-un atac la adresa directoarei școlii din localitate, Nicoleta Mărghitaș. Scandalul a pornit de la refuzul directoarei de o menține la catedră pe învățătoarea de la clasa fiului primarului, care a trebuit să iasă la pensie.

Ioan Munteanu, edilul localității, a aruncat vorbe grele despre ceea ce se întâmplă la școală, la care directoarea nu a dorit, atunci, să reacționeze. Acum, lucrurile s-au schimbat și Nicoleta Mărghitaș s-a decis să rupă tăcerea.

Din start, directoarea spune că este un conflict cauzat de problema personală a primarului, cea cu învățătoarea fiului său, care nu mai avea dreptul legal de a profesa. În aceste condiții, edilul a început să se răzbune pe tot ce-i stă în cale și a trecut la verificări inopinante în școală.

Directoarea, susținută și de lidera de sindicat Daniela Munteanu, spune că Ioan Munteanu intră după pofta inimii în școală și perturbă activitatea didactică doar pentru a se răzbuna.

Primarul susține că nu i-a găsit pe toți dascălii în școală, fără să știe însă că programul nu începe pentru toată lumea la ora 8, iar alții au ore și în alte școli. Directoarea și lidera de sindicat afirmă că primarul ar vrea ca profesorii să se comporte ca propriii angajați, iar dacă nu îi convine ceva, începe să înjure.

Însă, cel mai grav lucru pentru școală este faptul că, de patru ani, primăria nu a mai dat nici un ban pentru școală. În ciuda repetatelor demersuri ale unității școlare, Ioan Munteanu nu a alocat vreun leu, fie că era vorba de amenajări, de cheltuieli cu întreținerea sau de naveta cadrelor didactice.

Problema navetei a fost atât de gravă, încât școala a trebuit să dea primăria în judecată, pentru a obține drepturile legitime ale dascălilor.

Finalul poveştii îl aflaţi din ziarul „Renaşterea bănăţeană” de joi, 8 octombrie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns