Un elvețian prepară dulceață pentru… vindecarea sufletelor rătăcite din județul Timiș

Karsten Koller este un elvețian în vârstă de 32 de ani stabilit la Voiteg. Părinții săi sunt români, tatăl provine din Brașov, iar mama, din Birda.

Karsten s-a născut în Elveția, iar o mare parte din familia sa trăiește acolo sau în Germania.

Tatăl său însă s-a întors în România, s-a stabilit la Voiteg și a înființat o asociație pentru ajutorarea semenilor.

Pe urmele sale a pornit și Karsten, care încearcă să își ajute părintele. Dulceața preparată în gospodăria familiei este realizată din fructe naturale, borcanele cu dulceață de căpșune și zmeură fiind cele mai căutate.

”Secretul – spune Karsten – stă în timpul de fierbere”. Pentru prepararea dulceții se folosesc fructe, apă și zahăr. Banii obținuți din vânzarea borcanelor sunt folosiți pentru tratarea sufletelor unor timișeni, prin intermediul organizației înființate de familia elvețianului.

Oamenii cu probleme în familie sau persoanele care au diferite dependențe, de exemplu de droguri, găsesc alinare în cadrul asociației. Pentru același țel se prepară și suc natural de mere sau de struguri, banii obținuți fiind folosiți tot pentru ajutorarea semenilor.

Diferențe între România și Elveția există, afirmă Karsten, însă nu le poate cuantifica pentru că timpul nu-i permite.

”Am fost plecat în Germania, doar pentru câteva zile, la ziua bunicii mele. Nu mai am timp să stau în alte părți”, spune tânărul elvețian stabilit pe plaiuri bănățene.

Vestea dulcețurilor de Voiteg s-a dus până la Reșița, multe persoane din Banatul de munte oprind la poarta elvețianului pentru a cumpăra câteva borcane cu bunătăți.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Un elvețian prepară dulceață pentru… vindecarea sufletelor rătăcite din județul Timiș

  1. Un tinar elvetian, stabilit in Banat, face gem si il vinde pentru a vindeca suflete ratacite. Induiosator. Dar dumnealui din ce traieste, n-are meserie, firma, afacere, O poveste foarte ciusata, n-am inteles sensul.

Lasă un răspuns