Un elev timişorean a cucerit medalia de aur la Olimpiada de informatică

Alexandru Babalau

Perseverenţa, pasiunea şi ambiţia au fost ingredientele care au stat la baza succesului unui elev al Liceului „Grigore Moisil”, care a obţinut medalia de aur la olimpiada de informatică ce a avut loc recent, la Constanţa.

Este vorba de Alexandru Băbălău, elev în clasa a XII-a, care s-a calificat şi în lotul naţional lărgit de seniori ai României, vederea pregătirii și selecției participanților la competițiile internaționale.

În cazul în care Alexandru va trece de probele de baraj, va putea participa fie la olimpiada internațională de informatică, care se va desfăşura în Japonia, sau olimpiada central-europeană. O altă competiţie la care s-ar putea califica timişoreanul este balcaniada de informatică, care este programată să se desfășoare în intervalul 7- 13 iulie chiar la Timișoara.

„Alexandru nu s-a dat niciodată bătut. Calificarea în lotul naţional a fost pentru el o lungă călătoie. Îl cunosc şi am lucrat cu el de când era elev în clasa a VII-a. A devenit elevul meu când a intrat la liceu. Prima medalie de aur la olimpiadă a obşinut-o când era în clasa a VI-a. În palmaresul său se află mai multe medalii de aur, dar nu a reuşit până acum să ajungă în lotul naţional lărgit. În prezent, acest vis i s-a împlinit şi sunt mândru de el”, a spus profesorul Mircea Lupșe-Turpan.

Alexandru este un tânăr modest, pasionat de informatică, dar în acelaşi timp şi un elev ambiţios, care ne-a spus că s-a pregătit intens pentru competiţie, că a rezolvat o mie de probleme de informatică. „Era ultima mea şansă…”, a precizat Alexandru.

Pasiunea pentru această disciplină vine din familie, tatăl tânărului fiind IT-ist, a fost cel care i-a călăuzit primii paşi în lumea programării.

Medalii de bronz au obţinut şi colegii săi Alex-Ștefan Kosa, elev în clasa a X-a, Vlad Lupulescu, elev în clasa a X-a, Daniel-Tiberiu Bociat, elev în clasa a XI-a, Paul-Alexandru Stiegelbauer, elev în clasa a XII-a și Alexandru-Ștefan Buburuzan, elev în clasa a IX-a. Şi de la Liceul Teoretic „Bela Bartok”, Szasz Tamas, elev în clasa a XII-a a fost recompensat cu madalia de bronz.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Un elev timişorean a cucerit medalia de aur la Olimpiada de informatică

  1. felicitari Alex ,felicitari parintilor si profesorilor tai ,sa aveti Sarbatori binecuvantate .Astfel de stiri ne descretesc fruntile si uitam de altele

Lasă un răspuns