Modestia elegantă a primului loc…

miriam faur

Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”, una dintre cele mai renumite instituţii de învăţământ din judeţul Timiş, are din nou motive de mândrie. Miriam Faur, elevă în clasa a XII-a, a obținut locul I la olimpiada naţională de limba germană modernă (nivel european B2), competiție desfășurată recent la Craiova.

Miriam ne-a spus că participă la olimpiade încă din clasa a IX-a: „De fiecare dată am ajuns la faza judeţeană. Am participat şi la olimpiada de limbă engleză, la faza judeţeană, pentru că la liceu sunt la secţia de matematică-informatică. Dar studiem engleza intensiv.”

Pentru olimpiada naţională de germană, Miriam s-a pregătit intens, având sprijinul profesoarei de la clasă, Astrid Tătar, dar şi al profesoarei Adina Lazăr, care s-a ocupat personal de progresul tinerei.

Miriam este o elevă care face cinste colegiului, anul trecut având media generală 9,89. Tânăra lugojeancă îşi organizează cu meticulozitate programul, astfel încât îşi găseşte timp şi pentru voluntariat, ea activând în cadrul Asociaţiilor „Little People” şi „AlternativEd”.

Acum e în vacanţă şi a spus că după ce s-a pregătit intens pentru olimpiadă îşi doreşte să se relaxeze. Eleva din Lugoj a precizat că şi-a dorit mult acest loc, iar avantajele financiare nu au fost cele care să o stimuleze: „Pentru mine nu a contat valoarea materială a premiului, o carte şi 150 lei. Mi-am dorit să ajung acolo sus şi am muncit din greu pentru acest lucru”.

După ce va susţine bacalaureatul, Miriam vrea să înveţe în limba germană la Facultatea de Studii Europene de la Cluj-Napoca. „Sunt convinsă că aşa voi avea mai multe oportunităţi în găsirea unei slujbe care să mi se potrivească”, a spus tânăra lugojeancă.

La rândul lui, Aurelian Sima, directorul Colegiul Naţional „Coriolan Bredicenau”, ne-a precizat: „Elevi ca Miriam Faur fac cinste şcolii, întărind convingerea că performanţa poate fi obţinută doar cu multă muncă”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Modestia elegantă a primului loc…

Lasă un răspuns