Un deţinut în vârstă de 25 de ani, condamnat pentru tâlhărie, a murit în penitenciar

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, condamnat, anul trecut, la peste şase ani de închisoare pentru tâlhărie, a murit, duminică seara, în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad, aparent ca urmare a unui stop-cardio respirator.

Tânărul din Vaslui a fost condamnat anul trecut la şase ani, cinci luni şi zece zile de puşcărie pentru tâlhărie şi a fost transferat, la cerere, din Penitenciarul Iaşi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad pe data de 28 decembrie 2016.

Pentru că „nu avea o stare generală bună”, tânărul era transferat de câteva zile pe secţia de infirmerie medicală a Penitenciarului de Maximă Siguranţă Arad, pentru a fi mai aproape de cabinetul medical, urmând ca luni să fie transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad pentru investigaţii şi controale medicale.

Duminică seara, deţinutul care mai era în celulă cu el a anunţat supraveghetorul că tânărul pare să fie murit, astfel că au fost alertaţi medicii, iar ulterior decesul a fost confirmat.

„Conform primelor informaţii, decesul ar fi fost cauzat de un stop cardio-respirator ireversibil. În prima fază au intervenit asistenţii medicali ai Penitenciarul, s-a sunat şi la 112, iar apoi au intervenit şi medicii SMURD, cu toţii au efectuat manevre de resuscitare, însă în ciuda eforturilor medicilor, nu a mai putut fi salvat”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Arad, Ionel Iovescu.

Tânărul nu avea în fişele medicale diagnostic pentru probleme cardiace.

Conform primelor informaţii, pe corpul bărbatului nu s-au constatat urme de violenţă, cadavrul fiind ridicat pentru efectuarea autopsiei medico-legale.

Poliţiştii şi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad continuă cercetările în acest caz.

Sursa: mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns