Calendarul înscrierilor la clasa pregătitoare

Procedura și etapele de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2022 - 2023

În 22 februarie se va afişa numărul de clase pregătitoare pentru anul şcolar 2017-2018. Potrivit metodologiei, părinţii ai căror copii împlinesc 6 ani până la 1 august au obligaţia de a-i înscrie la clasa pregătitoare.

De asemenea, familiile ai căror micuţi împlinesc vârsta de şase ani în perioada 1 septembrie — 31 decembrie 2017 inclusiv pot să-i înscrie în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

În cazul în care rezultatul evaluării arată că micuţul nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, copiii vor fi înscrişi în grupa mare din învăţământul preşcolar. Rezultatul evaluării nu poate fi contestat.

„În cazul în care există solicitări de înscriere în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc şase ani după data de 31 decembrie 2017, inspectoratele şcolare/unităţile de învăţământ vor consilia părinţii privind nevoia de a lua decizii în interesul educaţional al copilului şi îi vor informa că solicitarea nu poate fi soluţionată decât în urma evaluării dezvoltării psihosomatice care să ateste pregătirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare”, mai arată proiectul.

Calendarul înscrierilor

În 22 februarie se vor afişa circumscripţiile şcolare şi planul de şcolarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate fiecărei unităţi de învăţământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, şi pe site-ul inspectoratului şcolar.

Tot în această zi, va fi afişat programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor solicitată de părinţi. Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor se va realiza până în data de 14 martie.

Între 23 februarie şi 2 martie se va organiza, în fiecare unitate de învăţământ, „Ziua porţilor deschise”, ocazie cu care părinţii şi copiii pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ.

Potrivit proiectului, între 27 februarie şi 16 martie se vor completa de către părinţi, online sau la unitatea de învăţământ, cererile/tip de înscriere. Tot în această perioadă, se va face şi validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ.

În perioada 18 – 21 martie se vor procesa la unităţile de învăţământ informaţiile din cererile-tip de înscriere. Totodată, proiectul prevede că între în 22 şi 23 martie, se vor afişa listele – atât la inspectoratele şcolare, cât şi la unităţile de învăţământ – cu candidaţii înmatriculaţi, cu numărul de locuri rămase libere şi cu micuţii care au rămas neînscrişi după prima etapă.

În perioada 24 – 30 martie se vor depune cereri-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nici o unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

Afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare are ca termen data de 6 aprilie.

Acelaşi proiect prevede că între 7 şi 13 aprilie se fac centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratul şcolar a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Calendarul înscrierilor la clasa pregătitoare

  1. Deja discutata cu Primaria Timisoara, inspectoratul si directiunea, datorita lipsei spatiului, la scoala gen.30 zona Soarelui, din toamna 2017 mai multe clase din ciclul primar vor fi mutate in containere modulare (da, containere si toalete ecologice).
    Timisoara o sa ajunga de rasul tarii, auzi Mica Viena, Capitala Culturala Europeana, nu reuseste sa-si aiba grija de copii si sa le construiasca spatii decente.

Lasă un răspuns