Un consilier județean din Timiș, primul român la șefia programului european „Eurodyssee”

Consilierul judeţean Bianca Gavriliţă a fost aleasă, la Goteborg, Suedia, preşedinte al programului „Eurodyssee” pentru următorii doi ani.

Astfel, reprezentanta judeţului Timiş devine primul român care conduce programul european ce permite tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă să beneficieze de un stagiu profesional în străinătate pentru o perioada de trei până la șapte luni.

Consilierul judeţean Bianca Gavriliţă o înlocuieşte în această funcţie pe Michele Sabban, care s-a aflat la conducerea organismului european în ultimii doi ani.

Totodată, judeţul Timiş va găzdui secretariatul general al programului Eurodyssee pentru perioada 2015-2016.

Programul Eurodyssee, derulat de către Adunarea Regiunilor Europene (ARE), este un program de schimb de experienţă între regiunile Europei care le permite tinerilor să câştige experienţă profesională într-o instituţie publică sau privată, oferindu-le în acelaşi timp posibilitatea de a se perfecţiona în cunoaşterea unei limbi străine.

Tinerii români, păsări rare în program

„Unul dintre obiectivele mele este să fac cunoscut acest program în rândul tinerilor. Din păcate, numărul celor din România care au beneficiat de stagiile oferite de programul Eurodyssee este foarte mic.

De asemenea, îmi propun ca numărul regiunilor membre să crească, să atragem în acest program noi regiuni din Europa, astfel încât programul să devină cât mai atractiv şi mai diversificat”, spune Bianca Gavriliţă, noul preşedinte „Eurodyssee”.

Programul se adresează tinerilor cu vârsta între 18 şi 30 de ani, doritori să dobândească o experienţă profesională care oferă o calificare.

Totodată, le permite acestora să înveţe sau să se perfecţioneze în utilizarea unei limbi străine. Stagiile au o durată de câteva luni, se finalizează cu un atestat profesional, iar domeniile sunt diverse: turism, administraţie, informatică, multimedia etc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.