Un candidat la fotoliul de primar, dezamăgit de trei ori

Nicolae Crisciu

Nicolae Sorin Crîşciu, la al cărui mandat i-au pus punct alegerile locale de duminică, a îndeplinit funcția de viceprimar în comuna Traian Vuia. Are 47 de ani și este de profesie inginer silvic. Ca orice număr doi într-o administrație locală, și-a concurat șeful în campanie pentru fotoliul de edil-șef. Până aici, nimic spectaculos, căci asemenea rivalități se poartă.

Alături de el și de primarul în funcție la data alegerilor, Iosif Barboni, cu cinci mandate la activ, au mai candidat alți patru localnici. Cu doar o zi înaintea încheierii campaniei electorale, candidatul Crîșciu ne vorbea de două dezamăgiri.

Prima a avut-o cu prilejul vizitelor pe care le-a făcut la alegători, căci a bătut în mai toate porțile caselor din satele comunei pentru a-i convinge că, la Traian Vuia, este nevoie de o schimbare.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016: Cine a câștigat consiliile județene / HARTĂ

„Oamenii sunt dezamăgiți, ne-a spus el. Cei mai mulți sunt plecați să lucreze afară, iar dezamăgirea lor vine de la faptul că acasă nu au locuri de muncă”. Sursa acestui sentiment general sunt însă și nemulțumirile mărunte, cum ar fi curățirea șanțului la stradă… „Sunt dezamăgiți. De ce? Nu contează, iar de aceea mulți mi-au spus că nu vin la vot…”, spune fostul candidat la funcția de primar.

A doua dezamăgire este chiar una proprie. Vine și de la profesia lui de bază, dar și de la faptul că fostul, de acum primar, ajuns la o vârstă, nu-i lasă și pe alții, mai tineri ca el, să se afirme.

Cum alegerile, în comuna Traian Vuia, le-a câștigat însă profesorul de istorie Vasile Petruescu din Sudriaș, dovedind că, atunci când favoriții par a fi alții, e loc și pentru surprize, candidatul Crîșciu are acum, după scrutin, toate motivele să fie și a treia oară dezamăgit.

S-a spus că aceste alegeri au fost plicticoase, cu câștigători dinainte întrezăriți. Dar, iată, nu prea a fost așa peste tot. Tocmai de aceea, e bine că au loc alegeri la patru ani și că surprizele fac parte din viață, inclusiv din cea politică locală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un candidat la fotoliul de primar, dezamăgit de trei ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *