Noi aventuri prin centrul Timişoarei

parcare bizon 4

În Timişoara ar trebui să se impună noi reguli de circulaţie, care să-i pună în valoare mai bine pe unii participanţi la trafic, care consideră, uneori, că orice bucată de pământ sau asfalt plată poate fi călcată de roţi.

În cazul conducătorilor auto care parchează şi unde nu este permis, veşnica scuză este că în oraş nu sunt suficiente locuri de parcare. Cu toate acestea, parcările cu plată au mereu porţile deschise şi rareori se întâmplă să fie complet ocupate.

Totuşi, este gratis parcarea în locuri nepermise (spunem gratis pentru că poliţiştii nu au timp să se ocupe de acordarea amenzilor celor care parchează neregulamentar).

Înșelăciune cu repetiție a unui medic fals

Pe splaiul Nicolae Titulescu, în zona podului din spatele Catedralei, trotuarul este, aproape zilnic, ocupat de maşini. Asta poate nu ar fi o mare tragedie pentru timişorenii deja obişnuiţi cu asemenea năravuri ale şoferilor, însă trotuarul este atât de îngust, încât nu mai e loc să se strecoare între maşină şi gardul viu nici cel mai suplu bănăţean. Prin urmare, pe acolo veşnic se circulă pe carosabil.

Dar tot şoferii sunt cei care, atunci când îi văd pe carosabil, îi claxonează pe pietoni cât să le sară inima din piept. Ba chiar unii pedeşteri sunt apostrofaţi pentru că merg pe carosabil, însă, atât timp cât încă n-au abilitatea de a zbura, n-au pe unde altundeva să circule.

Oraşul, împânzit cu capcane

Capcanele de pe trotuare pândesc la aproape toate colţurile străzii. În zona centrală a Timişoarei cade tencuiala. Prin urmare, multe locuri sunt îngrădite cu deja celebra bandă galbenă a poliţiei care îi obligă pe pietoni să ocolească zona cu pericol. Desigur, circulaţia se face pe liniile de tramvai.

Este cazul Pieţei Sfântul Gheorghe unde, de pe clădirea care găzduia în urma cu câţiva ani o bancă, acum cade tencuiala. De o săptămână, zona este împrejmuită cu bandă galbenă, pentru a fi ocolită. Culmea e că pericolul în zonă nu vine doar de la tencuială, ci şi din proaspăt refăcuta piaţă. De câteva zile, dalele au început să dispară, iar în Piaţa Sfântul Gheorghe se naşte o minunată groapă.

Timisoara centru

Aşa că, în timp ce sunt cu ochii pe clădiri, ca nu cumva să le cadă tencuiala în cap, pietonii riscă să pice în nas împiedicându-se de dale. Totuşi, cineva s-a gândit şi la timişorenii care circulă pe jos. Aşa că a amplasat un scaun confortabil pentru toţi cei care vor să-şi tragă sufletul după asemenea aventuri în zona centrală…

Timisoara

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Noi aventuri prin centrul Timişoarei

  1. Propunere: politia sa ia in considerare pozele cu autoturisme parcate nelegal, sa dea amenzi pe baza acestor dovezi. Pozele ar putea fi trimis direct politiei, prin mesaj sau pe un cont de WhatsApp.

  2. Sub podul Begai dintre statia de inchiriat hidrobiciclete si statia vaporeto de la FLORA se gaseste o groape de peste jumatate de metru in zona pietonala care poate fi risc de asemenea pentru biciclisti fiind langa pista desenata.

  3. Pai din moment ce e mai sigura parcarea in locuri nepermise decat in parcarea cu plata, sigur ca toti soferii parcheaza unde apuca + ca in centru chiar daca gasesti (mai rar) loc de parcare in parcarea cu plata te trezesti cu masina sparta… si atunci, care mai e rostul platii parcarii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *