Înșelăciune cu repetiție a unui medic fals

În urmă cu mai mulți ani, Cătălin Titel, un timișorean în vârstă de 34 de ani, s-a angajat brancardier la Spitalul Municipal din Timișoara. Își dorea, însă, să ajungă medic, motiv pentru care a conceput un plan bine pus la punct pentru a-și putea îndeplini visul.

Primul pas a fost să se înscrie la Facultatea de Medicină, iar apoi să se prezinte drept… doctor pacienților mai puțin familiarizați cu sistemul. Unii l-au crezut și chiar i-au înmânat bani atunci când acesta le-a promis că un stimulent financiar ar îmbunătăți îngrijirile medicale acordate bolnavilor.

O perioadă i-a mers, până când cineva i-a făcut plângere penală și l-a dat pe mâna procurorilor. A fost trimis în judecată pentru înșelăciune și condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Aflat încă în perioada de supraveghere, Titel nu s-a cumințit însă. În timp ce făcea voluntariat pe la Casa Austria, s-a împrietenit cu fratele unui pacient internat acolo, lăsându-l să înțeleagă că este medic și că ar putea să-l ajute pe bolnav. Firește, contra unei sume de bani.

Inducându-l în eroare pe aparținător cu privire la faptul că banii ar fi necesari pentru un tratament mai bun, dar și pentru achiziționarea medicamentelor și a altor materiale sanitare necesare, Titel a reușit să-i smulgă acestuia 15.000 de lei.

Bănuind că ceva nu este în regulă, fratele bolnavului a sesizat organele competente. Titel a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, urmând a fi prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Înșelăciune cu repetiție a unui medic fals

  1. Copy/Paste de la un ziar la altul, nu va interesează prezumtia de nevinovat pana la proba contrarie, a-ţi intrat in hora vânătorilor de infractori, chiar daca unii sunt sau nu vinovați. Nu ar trebui sa arestam toti medicii care nu te operează pana nu le dai ceva, sau asistentele care daca nu le dai ceva, te tratează ca pe un porc. Apropo de când da-ti numele cuiva întreg in ziar. Riscati sa fiti dati in judecată . Nu zic ca este usa de biserică dar când scrieti ceva interesativa din cate am văzut in fiecare articol este scris altceva. Cred ca a deranjat pești mai mari si acum plătește.

Lasă un răspuns