Un bărbat infectat cu virusul West Nile a murit la un spital din vestul țării

Încă un deces al unui cetăţean român infectat cu virusul West Nile. Cazul a fost confirmat de Direcţia de Sănătate Publică Bihor, însă decesul ar fi putut fi provocat şi de prezenţa altor probleme medicale.

CITEȘTE ȘI: Duduie cazanele de răchie în Banat, dar statul nu câştigă mare lucru

Bărbatul de circa 70 de ani era internat la Spitalul Judeţean din Oradea şi a murit în urmă cu o săptămână, după ce prezenţa virusului a fost confirmată de analizele de laborator.

CITEȘTE ȘI: Bravo lor! Ce au făcut trei angajaţi ai unui grup sanitar de pe A1 Lugoj – Deva. Oamenii se opresc şi pozează

Alţi doi pacienţi cu suspiciune de infectare cu virusul West Nile aşteaptă rezultatele analizelor. Ei sunt internaţi in Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean din Oradea.

CITEȘTE ȘI: Muncitorii chinezi, doar „turişti” prin Timişoara?

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, în România s-au înregistrat, în total, 215 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virusul West Nile. Au fost 25 decese la pacienţi care prezentau co-morbidităţi.

Totuşi, în perioada următoare, este de aşteptat ca numărul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul West Nile să scadă, conform digi24.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns