Muncitorii chinezi, doar „turişti” prin Timişoara?

Criza forţei de muncă din judeţul Timiş a făcut ca pe piaţă să apară lucrători din alte zone ale ţării, dar şi din străinătate.

CITEȘTE ȘI: Duduie cazanele de răchie în Banat, dar statul nu câştigă mare lucru

În Timişoara, dar şi în mediul rural, unde se desfăşoară diverse activităţi la scară largă, pot fi zărite grupuri mari de muncitori chinezi.

CITEȘTE ȘI: Hoţi periculoşi de buzunare, prinşi de un grup de studente, la Timișoara. Foto

Prezenţa acestora nu poate fi decât benefică pentru economia judeţeană, firmele angajatore reusind, astfel, să-şi ducă proiectele la bun sfârşit, fără întreruperea activităţii.

Surpriza apare, însă, din altă parte.

Dorind să ştim care este dimensiunea fenomenului, am aflat cu mirare că în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Timiş nu apare nimic legat de muncitorii chinezi în Timiş.

CITEȘTE ȘI: Bravo lor! Ce au făcut trei angajaţi ai unui grup sanitar de pe A1 Lugoj – Deva. Oamenii se opresc şi pozează

Chiar şi directoarea AJOFM, Simona Potâng, admite că a văzut destui chinezi prin oraş, însă la agenţie nu s-a înregistrat nimic în acest sens, deşi ar fi fost obligatoriu.

Există doar două explicaţii: ori firmele care i-au angajat îşi au sediul social în alte judeţe, ori chinezii pe care îi vedem sunt… turişti veniţi să vadă ce se mai construieşte prin Timişoara.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns