Un bărbat din Timiș a fost trimis în judecată pentru că ar fi dat șpagă prin Revolut

Un bărbat din Timiș a fost trimis în judecată de procurorii locali pentru dare de mită după ce ar fi transferat 500 de lei prin aplicația Revolut unui agent care l-a prins conducând, deși avea permisul suspendat.

Șpaga, potrivit parchetului, ar fi fost pentru ca polițistul să nu îi întocmească dosar penal.

Comunicatul Parchetului din Timiș 

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului M.A.-I., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Procurorii au reținut că în data de 24.12.2020, după ce a fost sancționat contravențional pentru că a condus autoturismul pe un drum public din Timișoara, fără a avea asupra sa permisul de conducere, inculpatul M.A.-I. ar fi dat agentului constatator, prin aplicația Revolut, suma de 500 lei, cu titlu de mită, cu scopul de a nu i se întocmi dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, în condițiile existenței suspiciunii că inculpatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş.

Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform prevederilor Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal ce constă în finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă în vederea judecării cauzei, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

 

 

g4media

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un bărbat din Timiș a fost trimis în judecată pentru că ar fi dat șpagă prin Revolut

  1. Dacă ești prins la volan și nu ai permis de conducere, și ca să nu a-ți facă dosar penal polițistul, trebuie să să al împuști în cap. 

Lasă un răspuns