Autoritățile analizează oportunitatea carantinei în alte localități din Timiș. Sunt vizate și două comune periurbane

Instituirea carantinei în alte localități din județul Timiș, printre care și Moșnița sau Giroc, unde rata de infectare este ridicată, va fi reanalizată în cursul zilei de mâine.

Potrivit subprefectului Mircea Băcală, la ultima evaluare a fost analizată intrarea în carantină a opt localități.

„Erau opt localități în analiza DSP, iar în ordinea descrescătoare s-au ales primele patru pentru că era foarte greu să carantinăm dintr-o dată opt sau zece sau treizeci de localități. Am verificat dacă există posibilitatea, dacă Inspectoratul Județean de Poliție are efective suficiente pentru a intra deodată în opt localități. Degeaba carantinăm opt localități și le facem doar pe hârtie. Reanalizarea ratei de incidență la nivelul localităților și a județului Timiș se face o dată pe săptămână, respectiv la finalul săptămânii. Vineri se face analiza, în care se constată că se impune măsura carantinării unor localități, DSP întocmește analiza, o trimite spre verificare și aprobare INSP, care aprobă sau nu măsura carantinării pentru localitățile respective”, a explicat Mircea Băcală.

Rata de infectare în Giroc a fost astăzi 6,97 la mia de locuitori în timp ce la Moșnița Nouă rata de infectare a fost de 7,19.

 

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Autoritățile analizează oportunitatea carantinei în alte localități din Timiș. Sunt vizate și două comune periurbane

  1. Încă nu realizați ca aceste carantinari nu își au rostul? De sa carantinezi o zona periurbana când 80% din populația activa lucrează și își fac cumpăratirile în Timișoara? Doar va bateți joc de noi și va jucați cu nervii noștri. 

    1. Își bat joc de localnici și de polițiștii și jandarmii trimiși să oprească mașinile. Nu au nici un rost aceste carantinări, la fel cum este inutilă interzicerea circulației între orele 23-5. Cred totuși că primarii din Giroc și Moșnița nu se vor lăsa călcați în picioare, cum s-a întâmplat la Dumbrăvița și la Șag.

      1. Primarii din toate aceste localități ar trebui să facă în așa fel încât carantina să fie carantină nu abureala de acum. Pe mine nu mă lăsa să tranzitez localitatea, dar locuitorii acestora se plimbă în voie pe unde vor.

  2. O masura total inutilă luată de oameni care nu gandesc. Carantinare inseamna ca nu joacă nimic,faceti asa si toti,toti licitații sa ramana in case. Trebuiau carantinare partiile de schi si petrecerile de ziua îndrăgostiților.

Lasă un răspuns