Un bărbat deghizat în femeie a aruncat cu o prăjitură în Mona Lisa

Mona Lisa

Un bărbat a aruncat o prăjitură în Mona Lisa din Luvru. Autorul gestului a fost imediat imobilizat. Carcasa de sticlă care protejează tabloul a evitat deteriorarea.

Mona Lisa a lui Leonardo da Vinci a fost ţinta unui act vandalizator: un bărbat deghizat în femeie în scaun cu rotile, s-a ridicat brusc, și a aruncat cu o prăjitură cu frișcă în cea mai faimoasă capodopera din istoria picturii. Sticla care protejează tabloul a împiedicat deteriorarea pânzei.

Poliţiştii l-au blocat imediat pe autorul gestului, care a avut loc sub privirile vizitatorilor care se înghesuiau la acea oră în sălile muzeului parizian.

Oamenii au răspândit imediat imagini şi videoclipuri ale incidentului pe twitter.


Gestul pare să fie de natură demonstrativă şi nu avea drept scop cauzarea de prejudicii operei de artă. Individul, înainte de a fi reţinut de gardieni, a împrăştiat trandafiri pe podea.

Nu este primul atac asupra tabloului

Tocmai datorită notorietăţii sale şi a faptului că este un simbol universal cunoscut, capodopera lui Leonardo a fost ţinta unor atacuri de mai multe ori: în 2009, un vizitator a aruncat în ea o ceaşcă de ceai care s-a izbit de geamul din sticlă. În anii 1950, Mona Lisa a fost uşor avariată în două rânduri de doi atacatori care au aruncat în mai multe rânduri acid şi o piatră spre tablou.

CITEȘTE ȘI: Festival stradal pentru copii

Cel mai răsunător episod, însă, datează din 1911, când un imigrant italian în Franţa, Vincenzo Peruggia, a reuşit să fure pânza, ascunzând-o sub jachetă şi ducând-o în Italia.

Peruggia a fost arestat când încerca să revindă Mona Lisa unui anticariat din Florenţa, potrivit Antena3.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *