Aproximativ 100.000 de elevi din țară susțin testarea standardizată. Vezi școlile din Timiș selectate să participe

standardizata

Aproximativ 100.000 de elevi din țară susțin testarea standardizată

Până pe 10 iunie, aproximativ 100.000 de elevi din 329 de școli din țară (câte șapte din fiecare județ, respectiv din București) vor participa la o serie de teste standardizate, conform unui ordin emis de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, la începutul lunii mai.

Decizia se circumscrie într-un program de pilotare a evaluărilor standardizate, testele fiind susținute pe platforma companiei Brio. Conform actului normativ, evaluarea se organizează de către inspectoratele școlare în perioada 30 mai – 10 iunie pentru elevii claselor I-a – a VII-a și în perioada 30 mai – 8 iunie pentru elevii claselor a IX-a – a XI-a.

Nu vor participa elevii claselor terminale.

La nivelul județului Timiș, inspectoratul școlar a stabilit ca perioada de testare să aibă loc între 30 mai și 7 iunie, iar pe 8 iunie să fie organizate ”reprogramările pentru sesiunile de testare care nu s-au putut efectua”.

CITEȘTE ȘI: Primar prădat în timp ce petrecea la un botez. Hoții i-au luat din casă 100.000 de euro

Conform graficului transmis de ISJ Timiș, matematica și istoria au fost planificate astfel: 30 mai – clasele a III-a, a V-a și a VI-a, 31 mai – clasele a II-a, a IV-a, a VII-a și a IX-a, 2 iunie – clasele I, a X-a și a XI-a, iar limba română: 3 iunie – clasele a III-a, a V-a și a VI-a, 6 iunie – clasele a II-a, a IV-a, a VII-a și a IX-a, 7 iunie – clasele I, a X-a și a XI-a.

Unitățile de învățământ din Timiș, selectate de Ministerul Educației pentru a participa la proiectul de pilotare a evaluărilor standardizate, sunt: Colegiul Național Pedagogic ”Carmen Sylva”, Școala Gimnazială nr. 30 Timișoara, Școala Gimnazială nr. 4 Lugoj, Liceul Teoretic ”Iulia Hașdeu” Lugoj, Școala Gimnazială Tomești, Școala Gimnazială Dumbrăvița și Liceul Teoretic ”David Voniga” Giroc.

Testarea standardizată are loc în timpul orelor de curs, pe dispozitive electronice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *