Un automobil plin cu substanțe toxice a căzut în Bega…

… dar, din fericire, a fost doar un exercițiu desfășurat vineri, cu ocazia Zilei Protecției Civile din România, cu participarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș, sprijinit de serviciul voluntar Salvo al Primăriei Timișoara și ASV Resque Timiș.

În urma neadaptării vitezei la condițiile meteo, un cetățean a pierdut controlul autovehiculului, ajungând în râul Bega, în apropierea Podului Traian.

Pompierii militari au fost alertați, la fața locului deplasându-se o autospecială pentru descarcerare grea, o ambulanță pentru transport personal și victime multiple și un echipaj de scafandri. În sprijin a fost solicitat serviciul Salvo.

S-a acționat cu doi scafandri din cadrul ISU și doi de la Salvo pentru evacuarea victimei din autoturism, aceasta fiind transportată la mal cu ajutorul unui sistem de tip tiroliană și fiind predată serviciului medical pentru acordarea măsurilor de prim-ajutor și transportul la spital.

salvo

În continuare, forțele prezente s-au mobilizat pentru extragerea autovehiculului, în care s-a depistat un recipient cu o substanță posibil toxică.

În acest moment a fost alertat echipajul CBRN (Chimic, Bacteriologic, Radiologic și Nuclear). Ajunși la fața locului aceștia au izolat zona și au constatat că nu este nici un pericol pentru populație și mediu.

La fața locului a fost și personal din cadrul Inspecției de prevenire cu un punct de informare preventivă. Exercițiul s-a finalizat cu o defilare a ambarcațiunilor din cadrul ISU Timiș și Salvo.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns