Decizie ISTORICĂ în favoarea copiilor. Toţi părinţii divorţaţi sunt vizaţi!

copil stop

Monitorul Oficial a publicat joi o decizie istorică – recunoaşterea alienării părinteşti ca formă de abuz emoţional. Este o premieră în România şi va contribui la mai buna protejare a copiilor de posibile traume emoţionale.

„De acum înainte, acel părinte divorţat căruia i s-a acordat custodia copilului are toate şansele să o piardă sau să i se reducă timpul de acces la copil dacă îl va educa astfel încât să îl urască sau să îl evite pe celălalt părinte, necustodian.

Bun venit, aşadar, în civilizaţie, unde părinţii au drepturi şi obligaţii egale asupra copilului, indiferent de genul lor sau sexul copilului, şi asta chiar dacă părinţii sunt separaţi. O civilizaţie unde copilul are doi părinţi, chiar dacă sunt divorţaţi. O lume în care copilul este considerat nu un lucru ce trebuie partajat exclusiv între părinţi, ci o fiinţă omenească”, a explicat judecătorul Cristi Danileţ pe pagina sa de Facebook.

stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Decizie ISTORICĂ în favoarea copiilor. Toţi părinţii divorţaţi sunt vizaţi!

  1. Bună seara. Am o problemă de 1 an jumate. Lucram în Spania cu familia ( soție și un copil). soția a zis ca merge în tara sa se relaxeze și ia și copilul, dar când a ajuns în tara sa schimbat și a zis ca baga la divorț. A rezultat din proces ca, copilul creste la comun iar eu sa plătesc o alocație suplimentara. Problema este ca eu sunt din Craiova iar ea este din Caransebeș și lucrez de ani în Spania. Ea a lăsat copilul cu maicasa și merge la lucru în Austria. Eu. Am dreptul să-mi vad copilul sfârșitul de săptămâna, vacanță de vara și o săptămână de sărbători de iarna. Anul acesta am mers să-mi vad copilul și nu am avut drept.. Copilul ii este frica sa vb și este învățat sa zică ca nu vrea sa iese cu mine nici la poarta casei. Are 7 ani. A trebuit să-l scot din casa cu politia și mama ii tot spune ca eu ii duc politia acasă ect. Eu cred ca, copilul nu trebuie educat asa și trebe sa crească și cu tatăl cat timp ii trimit pachete și alocație… Mái este o problemă ea sta la tara și copilul îl tine închis în casa cat merge la câmp bunica copilului, iar ea este în Austria.. Este strigător la cer ca sa nu mi se dea dreptul să ies cu copilul din casa , cu hotărâre judecătorească și sa alocație plătită. As vrea sa se facă dreptate în Slatina Timiș din Caransebeș și cred ca ar trebui ca asistenta sociala din primărie sa ia în considerare acest caz foarte serios. Va mulțumesc DEACONEASA MARIN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *