Un ardelean, în fruntea unei comune din Timiş

ovidiu dota

Din luna iunie, comuna Topolovățu Mare are un nou primar, Ovidiu Doța, directorul școlii din localitate.

De loc din Gurahonț, județul Arad, noul edil a absolvit Facultatea de Biologie, ulterior înscriindu-se și la Facultatea de Educație Fizică.

„Prima repartiție am avut-o la Vinga, apoi, căsătorindu-mă în Timișoara, m-am transferat la Bencecu de Sus și apoi la Iosifalău”. În ultimul deceniu, a fost profesor coordonator al școlii din Iosifalău, iar de patru ani este directorul Școlii din Topolovățu Mare.

Mărturisește că a fost bine primit de oamenii din Iosifalău: „Când am ajuns acolo am rămas șocat de faptul că, în sat, trăiesc oameni din 37 de județe ale țării. Există acolo o comunitate de ardeleni destul de numeroasă, m-au primit ca pe unul de al lor”.

La alegerile din luna iunie, în cursa pentru fotoliul de primar al comunei Topolovățu Mare s-au înscris șapte candidați, Ovidiu Doța câștigând la o diferență de 17 voturi față de următorul clasat.

„Am candidat convins că pot face lucrurile mai bine, nemulțumit fiind de unele probleme, dar și insistențele părinților care au copii de școală m-au făcut să intru în cursă”, declară el.

Și vicele este nou în politică; de profesie inginer mecanic, acesta a lucrat, până când a fost învestit în noua funcție, într-o societate comercială.

„Pentru început, am adus o echipă care să evalueze proiectele făcute, deja, pentru demararea unor investiții.

Și am constatat că proiecte sunt, dar nu au finanțare. Așa că pe unele le-am înaintat, deja, la București, pentru obținerea de fonduri, iar pe altele – cum ar fi cel de introducere a rețelei de canalizare, le-am completat, în sensul că am introdus și satele aparținătoare Ictar-Budinţ, Iosifalău și Şuştra.

Cralovăț și Topolovățu Mic nu pot fi cuprinse în acest proiect al canalizării din cauza distanțelor prea mari”, afirmă noul edil-șef din Topolovățu Mare. Podul de la Ictar-Budinț este un alt proiect important pentru comună: „Din ce ni s-a spus, studiul de fezabilitate trebuie refăcut.

Lucrarea este mult mai amplă decât s-a crezut”. La început de drum în postul de primar, Ovidiu Doța și-a stabilit trei mari obiective pentru acest mandat: „canalizarea, asfaltul și podul de la Ictar-Budinț”. Și este convins că le va duce la bun sfârșit, dar nu hei-rupist, ci pas cu pas. „Sunt ardelean și fac lucrurile cu temeinicie”, declară el.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

9 thoughts on “Un ardelean, în fruntea unei comune din Timiş

    1. Se va face asfaltul la Topolovatu Mic probabil anul viitor singura problema este podul care deocamdata nu se afla in patrimoniul primariei ( nu se cunoaste proprietsrul).

        1. La sustra nu e nici un asfalt fakut de dota . Ce e fakut e făcut de fostu primar . Pe dota il doare in cot de sustra . Sustrenii nu locuiesc între sustra si petrovaselo . Gunoaiele de langa canal le-a adus dota ..

  1. Cea mai tranzitata zona in timpul zilei este Dispensarul si Farmacia si este drum de piatra ca in Ardeal chiar nu sunt fonduri pt 200 m de asfalt ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *