Jumătate din agenţiile de turism din România şi-au pierdut licenţa – LISTA COMPLETĂ

plaja romania 1

Autoritatea Naţională pentru Turism a luat o decizie istorică, fără precendent pe piaţa de turism românească.

ANT a anunţat că 1384 de agenţii şi-au pierdut licenţa de turism pentru că nu au putut prezenta poliţa de asigurare în cazul insolvenţei sau falimentului, poliţă de asigurare pe care orice agenţie este obligată să o aibă şi să o afişeze public.

De asemenea, pentru unele dintre agenţii retragerea licenţei a fost la cererea acestora sau pentru ca nu au respectat alte prevederi ale legislaţiei în vigoare.

Potrivit ANT, aceste agenţii au fost notificate în prealabil, iar lista lor a fost făcută publică în perioada martie-septembrie 2016 pe site-ul instituţiei, iar o a doua notificare s-a trimis personalizat către fiecare agenţie de turism în data de 23 august, lista finală a agenţiilor de turism care au rămas fără dreptul de a vinde pachete turistice fiind publicată pe 4 octombrie pe site-ul ANT.

“Este o decizie istorică, fără precendent pe piaţa de turism românească. Felicit public ANT pentru curaj!

Este trist pentru angajaţii acestor agenţii de turism, mai ales pentru acei angajaţi care fac turism din pasiune şi care se zbat mereu să le ofere clienţilor cele mai bune variante de concediu, dar ei sunt acum doar victime colaterale ale lăcomiei patronilor.

Din păcate însă, nu toţi sunt pasionaţi cu adevărat de turismul de calitate şi tot din pacate, nu toate agenţiile sunt corecte şi nu îşi tratează clienţii onest.

Realitatea ultimilor ani ne-a arătat că ceea ce se întâmplă pe piaţa de turism românească era nu numai o anomalie, ci pur şi simplu o haiducie, iar cei corecţi nu merită să plăteasca pentru cei incorecţi, deşi de multe ori aşa s-a întâmplat!

Clienţii s-au săturat de oameni incorecţi şi de agenţii de turism neprofesioniste şi sigur ar prefera să fie mai puţine, dar care să ofere servicii de mai bună calitate şi mereu sigure. Există multe exemple de agenţii de turism corecte şi transparente în România şi de oameni de turism dedicaţi; aş vrea ca acesta să fie începutul unei noi generaţii de oameni de turism – turismul făcut din pasiune şi cu onestitate.”, a declarat Răzvan Pascu, consultant în turism, pentru Vocea.biz.

VEZI AICI LISTA AGENŢIILOR ÎNCHISE


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *