Un ansamblu de dansuri din Timiş a cucerit inimile publicului spaniol

voitegiana1

Membrii ansamblului de dansuri populare „Voitegiana”, o formaţie înfiinţată de Camelia Fogaş, directoarea şcolii din localitatea Voiteg, au participat în această vară la un Festival internaţional, ce s-a desfăşurat într-o localitate lângă Barcelona.

Alături de artiştii din România au evoluat şi concurenţi din alte 30 de ţări. Voitegul a fost reprezentat de cei 35 de tineri, care au reuşit să cucerească inima publicului, obţinând două diplome. „Acestea reprezintă o confirmare a valorii noastre”, ne-a declarat Camelia Fogaş.
voitegiana
Valoarea creşte de la o zi la alta

Vreme de şase ani, de acest ansamblu s-a ocupat directoarea şcolii. „Eu am coordonat activitatea, iar mai apoi am angajat un instructor de la Banatul, Stela Anghel, ea având o experienţă de mai bine de 20 de ani în acest domeniu”, a mărturisit Camelia Fogaş.

Pe timpul verii, elevii fac repetiţii la căminul cultural din localitate, iar în anotimpul rece, la şcoală. Ansamblul este împărţit în trei sectoare de activitate, în funcţie de vârsta celor mici.

Primul are în componenţă copii de la clasa pregătitoare până în a IV-a, al doilea cuprinde elevi până în clasa a VIII-a inclusiv, în timp ce cei mai mari componenţi ai ansamblului sunt liceenii şi studenţii.

Toţi au învăţat dansurile populare bănăţene şi, cu timpul, formaţia a devenit din ce în ce tot mai competititvă. Anul trecut, „Voitegiana” a participat la Ohrid, în Macedonia, la un eveniment artistic, unde a avut de asemenea o prestaţie frumoasă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un ansamblu de dansuri din Timiş a cucerit inimile publicului spaniol

  1. felicitari D-na Profesoara ,felicitari copii ,ce bine cand mai auzim si lucruri bune despre banatanii nostrii ,ca ne-am saturat de alte stiri de la ora 5

Lasă un răspuns