Un an al proiectelor finanțate din fonduri europene. Ce se întâmplă la Peciu Nou, Sânmartinu Sârbesc şi Diniaş

Investiții pentru apa potabilă, într-o comună timișeană

Pentru noua echipă de edili din Peciu Nou, 2017 a fost un an al proiectelor finanțate din fonduri europene. Cel puțin așa îl caracterizează primarul Gabriel Răzvan Drăgan. Unele dintre acestea sunt contractate, alte se află în fază de evaluare sau abia depuse.

Pentru satul aparținător Sânmartinu Sârbesc și 80 la sută dintre străzile sale există o investiție de asfaltare aprobată în valoare de un milion de euro. Lucrările vor demara în primăvară. A fost depus un proiect pentru reabilitarea căminului cultural din aceeași localitate.

gabriel razvan draganPentru așezământul similar din Diniaș a fost aprobată pentru finanțare din fonduri europene, investiția de reabilitare și dotare, în valoare de o jumătate de milion de euro. Tot pentru acest sat s-a semnat un contract în sumă de 1,5 milioane de euro, obiectivul fiind rețelele de apă și de canalizare.

Prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) se va derula, de asemenea, un alt proiect, de un milion de euro pentru realizare de drumuri agricole.

Simpla enumerare a acestor obiective arată că înainte de a avea satisfacția unor realizări pentru comunitate, edilii trebuie să fie preocupați de accesarea de fonduri, iar pentru aceasta este nevoie de proiecte. Cum vedem, la Peciu Nou, acestea încep să prindă contur.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un an al proiectelor finanțate din fonduri europene. Ce se întâmplă la Peciu Nou, Sânmartinu Sârbesc şi Diniaş

  1. Intrebarea mea este ce sa intamplat cu drumurile si santurile sapate fara podurii abandonate din Sanmartinul Sarbesc pericol de accidente pentru copii si oameni in varsta ce spune Domnul Primar de la Primaria Peciu Nou care sunt termeni si cine trebuie sa fie responsabil pentru devastarea satului lasat in paragina . Cine este responsabil ce face comisia de verificarea contractelor in proces de constructie ??? .Doresc Raspuns

Lasă un răspuns