Umiliți și cu banii neprimiți! Bătaie de joc la adresa celor mai săraci timișeni

Vârsta standard de pensionare pentru femei și bărbați va ajunge la 65 de ani; stagiul minim de cotizare contributiv va fi de 15 ani (proiect)

Umiliți și cu banii neprimiți! Bătaie de joc la adresa celor mai săraci timișeni

Pensionarii cu cele mai mici venituri, dar și alte categorii defavorizate sunt umiliţi de guvernanți, fiind puşi în scandaloasa postură de a nu-și încasa drepturile cuvenite.

Astfel, guvernul a făcut mare tam-tam cu banii pe care îi acordă celor mai nevoiași pensionari, respectiv cei cu pensii sub 1.500 de lei.

Sunt eligibile, de asemenea, persoanele încadrate în grad de handicap, dar cu venituri sub 1.500 de lei, familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, ale căror venituri lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei, familiile monoparentale cu venituri tot sub 600 de lei, precum și alte categorii de persoane nevoiașe.

Procesul de emitere, distribuire și încărcare a acestor vouchere sociale, în valoare de 250 de lei, este realizat de către Minsterul Investițiilor și Proiectelor Europene și este prezentat drept cea mai importantă inițiativă socială derulată până acum în România, din perspectiva numărului de beneficiari.

CITEȘTE ȘI: Adolescent din Timișoara, prins cu droguri de polițiștii locali. Mama băiatului spune că știe că este consumator, dar e depășită de situație

Din păcate, modul de acordare a banilor este dezastruos și numeroase persoane nu și-au primit drepturile, cu toate că guvernul susține că până acum s-au făcut trei astfel de plăți.

În realitate, mulți nu au primit cardurile pe care ar fi trebuit să intre banii, iar alții stau cu ele neîncărcate, cu zero lei în cont.

Bătaia de joc este cu atât mai mare cu cât nu au cui să se adreseze pentru lămurirea lucrurilor.

Singura cale de reglementare pusă la dispoziție pentru cazurile nesoluționate este un număr de telefon unde nu răspunde nimeni! 0319268 este numărul la care, de luni bune, sună mulă lume disperată, dar degeaba.

”Dacă aveți card și nu este încărcat, sunați la 0319268”, scrie în pliantul cu care își face imagine Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, nemaifiind prezentată nici o altă cale pentru clarificarea problemelor apărute.

ghid vouchere1

În disperare, multe persoane merg la Casa de Pensii sau pe la alte instituții cu competențe în domeniul social, dar toate sunt îndreptate spre același număr de telefon. La care nimeni nu răspunde!

E o bătaie de joc care poate avea consecințe și sub aspect penal, având în vedere că acele sume figurează că au fost alocate, dar oamenii nu le-au luat.

Cine răspunde pentru asta? Probabil, doar la numărul 0319268 se știe.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *