UMF Timișoara a inventat un loc de muncă pentru una dintre falsificatoarele concursurilor din primărie

UMF Timișoara a inventat un loc de muncă pentru una dintre falsificatoarele concursurilor din primărie

UMF Timișoara a inventat un loc de muncă pentru una dintre falsificatoarele concursurilor din primărie.

Dacă fosta falsificatoare șefă a concursurilor din Primăria Timișoara, Rodica Aurelian, își găsise, în urmă cu doi ani, un refugiu tocmai în comuna Otelec, una dintre colaboratoarele ei pe linie de trucare a angajărilor a rămas mult mai aproape de locul faptei.

V-am relatat, în exclusivitate, în 12 octombrie 2021, ce sfori a tras tânăra primăriță din Otelec, Silvia Fechete, pentru a justifica transferul neverosimil al doamnei Aurelian: a înființat un post de inspector principal la compartimentul Audit, deși primăria avea încheiat un acord de cooperare cu Asociația Comunelor din România (ACoR), filiala Timiș, inclusiv pe activitatea de audit intern!

Ulterior, regina falsurilor din Primăria Timișoara a girat, vreme de aproape un an, din octombrie 2021 până în iulie 2022, nimic altceva decât… legalitatea actelor emanate de administrația din Otelec, din postura de secretar general! Lupoaica, paznic la oi, o veritabilă lovitură în plan managerial dată de primărița Silvia Fechete…

Autoexilată în comuna aflată la 42 de kilometri de Timișoara, Rodica Aurelian privea cu jind, probabil, la performanța profesională a discipolei sale într-ale falsurilor, Elena Daniela Adam, care, aproximativ în aceeași perioadă, reușea să-și șteargă urmele, printr-o angajare în aceeași manieră, dar nu într-o primărie obscură, ci în ditamai… Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș”, instituție de învățământ aflată la câțiva pași de fostul său loc de muncă.

UMFT a descoperit brusc că are nevoie fix de un inginer de mediu

Printr-o coincidență fermecătoare, în vara lui 2021, fix în momentele în care noua administrație a Timișoarei începuse să ia la bani mărunți activitatea Serviciului Resurse Umane (una dintre deciziile corecte și demne de laudă ale lui Dominic Fritz), iar Rodica Aurelian și subalternele sale amestecate în trucarea concursurilor realizau că vor intra la apă, la UMFT, Consiliul de Administrație găsea necesar să aprobe înființarea unui “post de inginer în cadrul Serviciului intern de prevenire și protecție, în domeniul protecției mediului și pentru gestionarea deșeurilor produse de UMFVBT”.

UMF Timișoara a inventat un loc de muncă pentru una dintre falsificatoarele concursurilor din primărie

Peste două luni, în august 2021, pe site-ul UMFT s-a publicat și anunțul  concursului pentru ocuparea postului respectiv. Condițiile impuse candidaților erau diploma de licență în ingineria mediului, un curs de 80 de ore în domeniul securității și sănătății în muncă și o vechime în muncă de minimum 10 ani. Atenție: vechime în muncă, în orice fel de muncă, puteai să fi fost și controlor de bilete la STPT, dacă aveai în buzunar o diploma de licență în ingineria mediului!

Doar detaliul ăsta și este suficient pentru a ne da seama că postul a fost inventat pentru o persoană anume, fiindcă, în mod normal, cerința ar fi trebuit să fie de vechime în specialitatea studiilor de inginerie a mediului. Nu are nici o logică să îi pretinzi unui candidat să aibă zece ani de vechime în muncă, dacă acea muncă nu are nici o legătură cu specificul postului pe care urmează să-l ocupe.

UMF Timișoara a inventat un loc de muncă pentru una dintre falsificatoarele concursurilor din primărie

Orice șut în fund e un pas înainte

Cu 77 de puncte din 100 posibile, Elena Daniela Adam, soția directorului Spitalului de Copii “Louis Țurcanu”, Ovidiu Adam, și viitoare protagonistă în dosarul concursurilor trucate din Primăria Timișoara, își surclasa contracandidata (29 de puncte) și câștiga, în septembrie 2021, „concursul” pentru ocuparea postului de inginer la UMFT.

UMF Timișoara a inventat un loc de muncă pentru una dintre falsificatoarele concursurilor din primărie

Și mai câștiga ceva doamna Adam și anume bani: așa cum reiese din declarațiile de avere depuse de soțul său, în ultimul an plin petrecut în Primăria Timișoara (2020), Elena Daniela Adam a obținut, în total, din salariu 62.420 de lei, în timp ce în primul an plin la UMFT (2022), instituția de învățământ i-a virat, în total, pe card 75.773 lei. Cine spunea că orice șut în fund e un pas înainte mare dreptate a avut!

În ranița fiecărui falsificator stă un certificat de auditor

Dacă vă era dor de încă o coincidență, atunci aflați că, la fel ca fosta sa șefă din Primăria Timișoara, Elena Daniela Adam și-a dat seama într-un final că jobul de… auditor intern este cel care i se potrivește mănușă. În 21 februarie 2023, același Consiliu de Administrație al UMFT modifică, din nou, organigrama instituției, aprobând înființarea departamentului Management integrat al calității, condus de un director și având în componență șase auditori interni pentru activitate didactică și patru auditori interni pentru activitate auxiliar didactică și nedidactică.

Printre aceștia patru din urmă o regăsim pe Daniela Adam, care, evident, n-are nici în clin, nici în mânecă cu auditul intern, cum, de altfel, n-au nici ceilalți componenți ai noului departament, astfel că, în cuprinsul aceleiași hotărâri a CA al UMFT, se menționează și aprobarea participării acestora la un curs de “auditor intern”. Curs care pare a fi o formalitate, din moment ce departamentul a fost deja înființat…

UMF Timișoara a inventat un loc de muncă pentru una dintre falsificatoarele concursurilor din primărie

Asta înseamnă să fii om al Sistemului: să falsifici documente oficiale într-o instituție publică și apoi să ajungi garant al respectării legislației într-o altă instituție publică. Pe un salariu și mai mare decât acolo unde ai fost dovedit ca infractor…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “UMF Timișoara a inventat un loc de muncă pentru una dintre falsificatoarele concursurilor din primărie

  1. Dle Brindescu, va urmaresc de mult. Dvs ati fost primul care a aratat publicului felul in care se fraudau concursurile din primaria tm inca din anul 2019, atunci cand ati scris depre „doi timișoreni, candidați la funcții înalte, au picat testul sincerității de Ziua Îndrăgostiților”. Un follow up al acelui articol ar atrage din nou atentia cititorilor, mai ales cand personajele respective sunt inca in functii, iar unul dintre acestia a facut parte din diverse comisii de examinare a concursurilor de angajare in pmt, inclusiv din cea a dlui Popescu, pentru care s-a falsificat lucrarea, si care acum este in corpul de control al lui Nica! Felicitari pentru munca depusa!

  2. Eu zic ca ar trebui sa trimita auditul si la Stpt penttu ca in curand Stpt-ul o sa se transforme in C.A.P. din cauza ca multi angajati au facultatea de AGRONOMIE… ceea ce nu prea are de a face cu transportul in comun si va rog sa nu ii mai faceti boi..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *