Nici o bucăţică de teren nu este de vânzare într-o comună din Timiş

sudrias 1

Nici o bucată de teren nu este de vânzare într-o comună din județul Timiș, iar casele care pot fi achiziționate apar foarte rar pe piață. Este o localitate din care puțini locuitori pleacă pentru a lucra în străinătate și foarte puțini copii sunt lăsați în grija unor rude.

Fenomenul este rar întâlnit în mediul rural din Timiș, iar comuna Traian Vuia a ajuns să fie o excepție. Un motiv ar putea acela că localnicii au rădăcini adânci în zonă și reușesc să se gospodărească pentru a-și asigura cele necesare traiului.

Desigur, sunt multe persoane care lucrează la Lugoj sau la Timișoara și fac zilnic naveta, însă nu se gândesc să se mute. De asemenea, sunt puțini sunt cei care, veniți din afară, ar avea acces în localitate și asta pentru că pe piață sunt scoase la vânzare case destul de rar.

”Nu avem nici un teren de vânzare în comună, acestea sunt folosite de fermieri care le-au luat în arendă. De altfel, Traian Vuia se poate lăuda cu mulți beneficiari de fonduri europene nerambursabile, primite pentru cultivarea de legume”, spune Vasile Petruescu, primarul comunei.

Traian Vuia ar putea deveni un centru important de cultivare a legumelor din județul Timiș, din moment ce tot mai mulți localnici investesc în acest domeniu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *