Dezmăţ cu alcool şi tutun la Balul Bobocilor

balul bobocilor

Se spune că meseria cea mai grea este cea de părinte. Le dorim copiilor noştri tot ce e mai bun, un viitor lipsit de griji, însă de cele mai multe ori din prea multă dragoste riscăm să greşim oferindu-le totul pe tavă, fără să le cerem nimic în schimb.

Şi în acest an, liceele şi grupurile şcolare din Timişoara au organizat baluri ale bobocilor, care s-au ţinut în cele mai cunoscute cluburi din oraşul de pe Bega. Mulţi părinţi care au participat la aceste evenimente au fost total dezamagiţi de prestaţia propriilor odrasle.

La Liceul Teoretic „Grigore Moisil” au fost tipărite mai multe invitaţii care se puteau cumpăra cu preţul de 20 de lei. În schimb, puteai s-o vezi evoluând pe scenă pe cântăreaţa Rubi. Aşa au ajuns la bal şi elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a. O mare problemă a constituit-o faptul că multe fete, de 13 şi 14 ani au venit pregătite cu sticluţele de votcă în gentuţe pentru a se simţi mai… în largul lor.

La balul bobocilor de la Colegiul Naţional „Ana Aslan” elevii de clasele a VII-a şi a VIII-a nu au fost prezenţi, însă atmosfera a fost cam aceeaşi. O mamă a unei eleve de clasa a IX-a, care a fost prezentă la eveniment a rămas şocată de cele ce s-au petrecut.

„Elevii au băut, au fumat, s-a întrecut mult limita”, ne-a precizat Rodica R.

Cornel Petroman, directorul Liceului Pedagogic „Carmen Sylva”, un dascăl de „modă veche”, dar şi iubit de elevi, ne-a spus:

„Balul bobocilor s-a ţinut în urmă cu aproape două săptămâni, tot la clubul Heaven, pentru că aşa au dorit liceenii. La noi, prezenţa elevilor de gimnaziu la acest eveniment a fost interzisă. Au existat unele comentarii, dar am fost categoric. Cât despre consumul de alcool şi ţigări în timpul petrecerii, trebuie să recunosc că au fost câţiva care au băut şi fumat, însă nimeni nu s-a îmbătat pentru că profesorii au stat cu ochii pe toţi cei prezenţi. La anul nu voi mai fi de acord ca acest eveniment să se desfăşoare în acest club, pentru că, trebuie să recunosc, localul trăieşte din vânzarea produselor alcoolice”.

O mare vină pentru astfel de situaţii o au şi părinţi, care le permit orice micuţilor, oferindu-le totul fără să le ceară nimic. De acuzat sunt însă şi unii dascăli care în destule cazuri au uitat că la şcoală se face şi educaţie, nu numai carte.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Dezmăţ cu alcool şi tutun la Balul Bobocilor

 1. Petroman asta chiar are tupeu. Cum sa faca profesorii educatie cand sunt dusi cu forta sa supravegheze elevii intr-un club in care la loc de cinste e barul?!! Evident, cei de la Heaven n-ar inchiria pentru nimic in lume sala cu conditia sa inchida barul. Ca doar de acolo ies banii. Si de acolo le ies si anumitor organizatori, fie ei profesori sau elevi.
  Daca domnul Petroman ar vrea sa faca ceva bun, ar interzice astfel de spectacole si dezmaturi penibile sau macar ar interzice ca organizarea unui bal sa fie considerata activitate care se puncteaza pentru gradatia de merit a nenorocitilor de profesori care nu mai stiu cum sa scoata si ei un ban!

 2. De vina sunt in primul rand cei care conduc scolile, cum este posibil sa accepti ca director sa girezi cu numele institutiei pentru minori o petrecere intr-un local unde stim ca sunt bauturi alcoolice, tigari si tot ce stim ca mai este, de regula, in celebrul club.
  Parintii trebuie sa stie ca exista o stacheta sub care nu se coboara daca mergi la o scoala de ”top” in oras. Din pacate, cei de la Moisil au escaladat orice limita – nici nu ma mira, la cum stau si fumeaza pe la coltul liceului, unele eleve vopsite si strigator la cer de indecent imbracate pentru varsta lor. Liceu de top?! Sa aduci o ”artista” lasciva si cu versuri indecente la minori – Asta este cartea de vizita a acestui asa zis liceu de elita!? Degradant si de luat aminte.
  Felicitari autoarei pentru coborarea reala de pe piedestal a orgoliilor lipsite de moraliate si respect pentru parintii care nu vor sa-si expuna odraslele la tendinta naturala a turmei dar nu au de ales. Sunt ferm convins ca sunt profesori de bun simt si la Moisil, si la Pedagogic care nu se simt onorati cu astfel de petreceri, dar cat conducerea permite, caderea libera este garantata.

 3. Acest articol este evident facut in graba cautand elemente negative sperand ca acest lucru va fi senzational. Balul criticat de la Colegiul National „Ana Aslan” Timisoara a constat intr-un spectacol al bobocilor cu tema „Povesti de adormit copiii „, boboace costumate „vulgar” in :Mica Sirena, Elsa si care a fost urmat de un after party. Desigur barul a fost acolo, si deschis, dar ca adolescenti invatam sa alegem intre bine si rau. Am si dansat ,a fost o distractie intre colegi, totul sub privirea dragilor nostri profesori si a fost o socializare directa si reala, un prilej  sa iesim din mediul virtual in care socializam zi de zi dupa scoala. De asemenea o invit pe doamna Rodica R sa ne viziteze scoala si sa observe ca  educatia noastra de acasa este continuata la scoala.
                               Miss Aslan 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *