Ultimele episoade din telenovela de la Săcălaz

Ultimele episoade din telenovela de la Săcălaz

Nebunia de la Săcălaz se apropie de final.

Juriștii Prefecturii Timiș definitivează, în aceste zile, un punct de vedere  legat de excluderea celor șapte consilieri pe motiv că ar fi lipsit de la unele ședințe convocate ”de îndată”.

Chiar dacă nu avem un răspuns oficial, deznodământul nu pare a fi deloc favorabil primarului Nicu Viorel, artizanul excluderilor în serie.

CITEȘTE ȘI: 100.000 de euro mită pentru vaccinare la chiuvetă şi 1.000 de certificate false

Contactat de ”Renașterea bănățeană”, subprefectul Ovidiu Drăgănescu s-a antepronunțat, oarecum, în acest caz, despre care a spus că este unul atipic: ”Nu știu încă ce vor stabili doamnele juriste, dar nu am mai întâlnit așa ceva. Săcălazul este campion în ceea ce privește problemele create și sunt multe situații încă de când era prefect Zoltan Nemeth”.

Drăgănescu nu crede că acele ședințe convocate ”de îndată” își justifică urgența, mai ales că există prevederi clare în Codul Administrativ, potrivit cărora  absențele aleșilor locali ar trebui să se contabilizeze pe o perioadă de trei luni, pentru a putea fi excluși.

Or, în cazul de la Săcălaz, s-au ținut convocat chiar și trei ședințe ”de îndată” într-o singură zi, ceea ce denotă clar  o forțare a lucrurilor, în scopul obținerii unui anumit rezultat, în cazul de față fiind vorba de excluderea consilierilor ostili primarului.

La Săcălaz mai sunt o sumedenie de probleme…

La Săcălaz mai sunt o sumedenie de probleme ajunse  și la Prefectura Timiș, atât în ceea ce privește hotărâri de consiliu, cât și aprobarea unor anumite PUZ-uri care nu erau în regulă.

Dacă la prefectură se va constata oficial că excluderea celor șapte consilieri nu a fost legală, se va formula un recurs grațios.

În cazul în care conducerea Primăriei Săcălaz nu va fi de acord cu acesta, se va ajunge în instanță, la secția contencios-administrativ.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ultimele episoade din telenovela de la Săcălaz

  1. Foarte dubioadă atitudinea domnului subprefect , Drăgănescu Ovidiu Virgil . Încă din luna mai, anul trecut, am trimis petiții către Prefectura Timiş în care am semnalat încălcarea prevederilor legale în cazul HCL-urilor pentru alegerea viceprimarului, pentru aprobarea ROF-ului Consiliului Local Săcălaz, pentru nominalizarea comisiilor de specialitate sau aprobarea organigramei. Menționez că toate aceste HCL-uri au fost reclamate către Prefectură şi de un grup de consilieri locali. Înainte de a fi suspendat din funcția de prefect, domnul Zoltan Nemeth a declarat public că a aprobat trimiterea către Consiliul Local Săcălaz a unor recursuri grațioase pentru revocarea acestor hotărâri. Recursuri care, după plecarea domnului Zoltan Nemeth, nu au mai ajuns la noi, probabil fiind ” pierdute „prin Prefectură.Printr-o noua adresă am semnalat acest lucru Instituției Prefectului. Neprimind nici un răspuns oficial , am depus la Registratura Prefecturii Timiş o nouă adresă însoțită de această dată de toate documentele care dovedeau încălcarea prevederilor legale la aprobarea a 2 HCL-uri: nominalizarea comisiilor de specialitate din 13.05.2021 şi a doua alegere a viceprimarului din aprilie 2021, cu rugămintea ca Prefectul să facă toate diligențele, conform legii, pentru revocarea sau anularea acestor hotărâri. În răspunsul primit, semnat de domnul suprefect Drăgănescu Ovidiu, acest domn şi-a declinat competența şi responsabilitatea monitorizării legalității acestor HCL-uri, făcându-mi recomandarea de a reclama eu în Contenciosul Administrativ aceste hotărâri. Domnul Prefect s-a spălat pe mâini ca Pilat din Pont ştiind că şansa mea ca cetățean să câştig un astfel de proces este nulă deoarece nu pot demonstra interesul personal care mi-a fost lezat în cazul celor două hotărâri.Să ne mirăm atunci de  ceea ce se întâmplă în UAT Săcălaz? Sunt convinsă că la toate aceste nelegalități Prefectura Timiş are o parte de vină. Dubios este modul cum se trage şi acum de timp. Crema juriştilor din județul Timis, cum îmi place să cred despre angajații Prefecturii, nu sunt în stare să dea un verdict, nici după 10 zile,  privind legalitatea unor hotărâri adoptate de Consiliul Local Săcălaz? Nu-mi rămâne decât să-l parafrazez pe Hamlet: ” Ceva este putred în Prefectura Timiş”! 
     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *