Radio Timișoara a donat cărți în Serbia, la Vârșeț

Radio Timișoara a donat cărți în Serbia, la Vârșeț

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Radio Timișoara a făcut o donație de carte în Serbia, la Vârșeț. Peste 500 de volume, selectate conform programelor școlare, au ajuns la Vârșeț și apoi la copiii din zonă, care învață în limba română în ciclul gimnazial și liceal.

Directorul școlii din Coștei, Mircea Boldovină, a remarcat faptul că nu au mai primit cărți în limba română de zece ani.

Cu această ocazie Mariana Stratulat, directoarea casei de presă și editură “Libertatea”, dar și poetă, a recitat câteva versuri din Eminescu și o poezie dedicată acestuia cu mai mulți ani în urmă.

La acțiune au fost prezenți jurnaliștii de la Radioteleviziunea Novi Sad. Și de data aceasta, campania a beneficiat de sprijinul Consulatului general al României la Vârșeț și al Consiliului național al minorității naționale române Vârșeț.

În cadrul primei întâlniri, desfășurată în octombrie 2021 în cadrul acțiunii „Badea Cârțan-Ai carte, ai parte”, au fost donate peste 500 de volume.

CITEŞTE ŞI: Dan Negru, mesaj către premierul Ciucă: Am găsit rezolvarea problemei facturilor la gaze pentru următoarea lună de iarnă!” Foto

Radioteleviziunea Novi Sad a prezentat evenimentul găzduit de Consiliul Național al Minorității Naționale Române Vârșeț. De menționat că prin acțiunea “Badea Cârțan-Ai carte, ai parte”, Radio Timișoara a făcut donații de peste un sfert de milion de cărți, în țară și în străinătate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *