Ultima zi în care românii din străinătate se pot înregistra pe listele electorale pentru alegerile prezidențiale

vot 1

Cei care doresc să voteze în străinătate la alegerile prezidenţiale se pot înregistra ca alegători în străinătate prin intermediul unui formular online, până cel mai târziu la ora 23:59:59.

Potrivit www.votstrainatate.ro, până marţi seară s-au primit aproximativ 28.400 de cereri pentru votul la secţia de votare şi circa 29.800 de solicitări pentru vot prin corespondenţă.

CITEȘTE ȘI: Rechizite și uniforme școlare cu nereguli

În ceea ce priveşte votul la secţia de votare, prin înregistrarea ca alegător în străinătate, cetăţeanul român cu drept de vot care se va află în străinătate în ziua votării, indiferent de motiv, solicită organizarea unei secţii de votare în localitatea şi statul unde vrea să voteze.

Prin completarea acestui chestionar, cetăţeanul român îşi exprimă dorinţa să voteze în străinătate la alegerile pentru preşedintele României din 10 şi 24 noiembrie, urmând să fie radiat pentru acest scrutin din lista electorală permanentă din România şi înscris în lista electorală permanentă din străinătate.

Potrivit legii, dacă se înregistrează cu opţiunea pentru vot la secţiile de votare cel puţin 100 de cetăţeni din aceeaşi localitate sau grup de localităţi, pentru aceştia va fi înfiinţată o secţie de votare.

Prin înregistrarea ca alegător prin corespondenţă, cetăţeanul român cu drept de vot care locuieşte în străinătate şi deţine documente valabile de şedere din partea statului respectiv solicită transmiterea prin poştă a documentelor de vot la adresa sa de corespondenţă.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ultima zi în care românii din străinătate se pot înregistra pe listele electorale pentru alegerile prezidențiale

  1. Unde sunt acele milioane de cetateni din diaspora care au facut galagie pentru ca nu au avut posibilitatea de a-si exprima votul? Pe liste s-au inscris 30000 de doritori. O cifra mult prea mica in comparatie cu ce s-a dat in mass media. Se poate vedea clar ca acele cozi interminabile filmate la sectiile de votare din strainatate, au fost facute de turisti electorali. Ar trebui sa se termine odata cu tot felul de facilitati pentru diaspora. Cine vrea sa voteze, sa vina acasa sa-si exprime optiunea. Cine nu, sa stea acolo unde e. Punct.

Lasă un răspuns