Rechizite și uniforme școlare cu nereguli

rechizite 4

Odată cu începerea noului an școlar, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a demarat acțiuni de verificare a rechizitelor, uniformelor și ghiozdanelor școlare.

Controlul este în plină desfășurare, iar rezultatele preliminare arată că 211.504 produse, în valoare de 1.098.939 de lei, au prezentat deficiențe de informare a consumatorilor, respectiv netraducerea în limba română a elementelor de caracterizare la rechizite, în timp ce la uniformele școlare și ghiozdane, lipseau informațiile privind compozițiea fibroasă și instrucțiunile de întreținere.

CITEȘTE ȘI: Percheziții de amploare în trei dosare de corupție săvârșite de funcționari publici

Au fost aplicate 63 de amenzi contravenționale în cuantum de 488.000 de lei și 11 avertismente conform Legii 270/2017, însoțite de planul de măsuri de remediere a deficiențelor constatate.
În timpul acțiunilor de contol s-au identificat acuarele fără documente de calitate.

Mai mult, la anumite tipuri de blocuri de desen s-a constatat că nu respectă condițiile declarate în sensul că pe copertă se declara că au 20 de file A4, iar în urma verificărilor a reieșit că produsul conținea 10 file A4 albe și o filă roz. De asemenea, unele caiete de matematică nu respectau condițiile declarate, neavând 96 de file A4, ci 85.

”Șansele celor mici de a învăța sunt direct legate de calitatea materialelor școlare. Daca acestea nu trec printr-un filtru competent nu ne putem gândi la siguranța celor mici. Majoritatea suntem în primul rând părinți și trebuie, cu ajutorul oricăror pârghii ce ne stau la dispoziție, să ne asigurăm că viața, sănătatea, și, nu în ultimul rând, educația micuților este la adăpost de fărădelegi!”, a declarat Horia-Miron Constantinescu, președintele ANPC.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns