Turneele n’autor poposesc din nou la ”Bufniţe”

Turneele n'autor poposesc din nou la ''Bufniţe''

Turneele n’autor poposesc din nou la ”Bufniţe”

Miercuri, 9 noiembrie, la ora 19, Librăria independentă La Două Bufnițe (Piața Unirii nr. 11, intrare de pe Matei Corvin), va găzdui, în cadrul Turneelor n’autor, o întâlnire cu scriitorii Liviu Ornea (Bucureşti) şi Bogdan Munteanu (Timișoara), moderată de coordonatoarea Colecţiei n ‘autor a Editurii Nemira, Eli Bădică.

Se va face vorbire despre două cărţi publicate anul acesta: ”Viaţa ca o glumă proastă. Arta ratării liber consimţite”, de Liviu Ornea, respectiv, ”Stai jos sau cazi”, de Bogdan Munteanu.

CITEȘTE ȘI: Dani Oțil se implică în campania de strângere de fonduri pentru spitalul din Reșița. ”Este spitalul în care m-am născut eu, spitalul în care s-a născut Răzvan, după calculele mele, spitalul în care s-au născut Cristi Chivu”

Cu primul volum, din timpul serviciului militar obligatoriu și până la retragerea voită din viața profesională și socială, călcăm pe urmele lui Paul, protagonistul romanului de față, urme lăsate atât în propria geografie interioară, cât și în cea a apropiaților – familie, prieteni, partenere – și a colaboratorilor.

Tragem cu urechea la conversațiile sale sau ale celor din jurul lui, îl însoțim în călătorii, parcurgem jurnale și e-mailuri, îi scotocim în gânduri vreme de mai bine de treizeci de ani.

O reconstrucție minuțioasă, în fond, a unei vieți care are toate premisele pentru succes, dar care îl ratează conștient și magistral.

”Stai jos sau cazi” demonstrează, într-o carte de citit pe nerăsuflate, că în faţa epilepsiei, umorul rămâne singura apărare. Nino-nino. Agitație. Timișoara. Sâmbătă. Un grup restrâns de oameni.

Ciprian, un bărbat de 40 de ani, realizează brusc că nu se mai poate preface: trebuie să-și accepte boala. Însă drumul până în acest moment, departe de un final, a fost sinuos.

Iar protagonistul-narator ne întoarce în timp şi ne poartă, criză cu criză, răzvrătire cu răzvrătire, poantă cu poantă, prin viața sa, pentru a ne arăta cum poate fi parcursă călătoria cu un diagnostic incurabil.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *